Kies op maat

Inloggen Menu

Business Model Innovation & Leadership (Nederlands)

Innoveren van business modellen van bedrijven die de Business Model Studio bezoeken. Je bent consultant voor deze bedrijven.

In een innovatiestudio in de Blokhuispoort in Leeuwarden werk je aan de ontwikkeling van business modellen van de 21ste eeuw. Dit doe je samen met bedrijven en specialisten uit de praktijk. We gebruiken hierbij de nieuwe internationale hit-methode van Alex Osterwalder: Business Model Generation. Deze nieuwe methode grijpt razendsnel om zich heen. NHL Hogeschool is de eerste en enige hogeschool in Nederland die een volledige minor aanbiedt in Business Model Generation.

Het ontwikkelen van innovatieve business modellen vereist niet alleen een creatieve aanpak, maar ook een grote mate van zelfsturing en de ontwikkeling van leidinggevende capaciteiten die gericht zijn op creativiteit, design, sociale architectuur en verbinding. Alleen met nieuwe stijlen van leidinggeven kun je leiding geven aan innovatie.

Leerdoelen

Business Model Innovation & Leadership: ontwerp samen met bedrijven de business modellen van de toekomst. Ontdek jezelf en leer leiding geven aan creativiteit, innovatie en duurzame ontwikkeling van bedrijven.

Aanvullende informatie

De minor Business Model Innovation and Leadership is Nederlandstalig in het eerste semester en Engelstalig in het tweede semester.

Semester 1: Inschrijven voor 1 augustus middels leerovereenkomst + sollicitatiebrief.

Intake vindt plaats door selectie op basis van de sollicitatiebrief.

Deze minor is een afstudeeronderdeel van de opleiding Bedrijfskunde MER van NHL Stenden. Studenten van de opleiding Bedrijfskunde MER (Nederlands) en IBMS krijgen voorrang boven studenten van andere opleidingen.

Ingangseisen

Jaar 4; stage voltooid

Toetsing

1. Eerste portfolio-assessment

  1. Tweede portfolio-assessment

3. Company Advice

Rooster

Voorlopig: Maandagochtend, dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend