Kies op maat

Inloggen Menu

Jachtbouw

De Jachtbouw Minor heeft als doel het verbreden en verdiepen van de kennis van de jachtbouw tot 24 meter en dan met name op het vlak van het ontwerpproces van deze jachten.

Leerdoelen

De minor is een combinatie van avondcursussen, verzorgd door specialisten uit het werkveld. Deze bestaan uit 3 modules; motorjacht ontwerp, zeiljacht ontwerp, CE certificering in de jachtbouw. Naast de avondcursussen bestaat de minor uit een groot (ontwerp)project en een onderzoeksvraag welke in kleine groepen uitgewerkt zal worden.

Het ontwerpproject start met de opdracht van een externe opdrachtgever om een snelvarend motorjacht te ontwerpen. De minor studenten vormen projectgroepen van 2-3 personen, iedere projectgroep zal een jacht ontwerpen en het uiteindelijke ontwerp rapporteren en presenteren. Als oriëntatie op de ontwerpopdracht is een bezoek aan de Natte Hiswa, METZ beurs en het HISWA symposium verplicht. Naast de ontwerpopdracht zal er een onderzoeksopdracht worden uitgewerkt, ook weer in kleine groepen.

Aanvullende informatie

De voertaal is deels Nederlands en deels Engels.

Er is een minimum aantal deelnemers voor deze minor. Wanneer er niet genoeg studenten van de NHL Stenden zich hebben ingeschreven voor deze minor, gaat hij niet door! 

Informatie bij de opleidingscoördinator: voerman@nhl.nl

Ingangseisen

Studenten Maritieme Techniek, propedeuse behaald en minimaal 75 EC behaald van de hoofdfase.

Toetsing

3 opleveringsmomenten met oplevering van tekeningen / berekeningen. Daarnaast moet er gepresenteerd worden + een eind assessment.

Literatuur

Reis- en entreekosten voor de Natte Hiswa, METS en HISWA symposium.

Reiskosten naar de opdrachtgever.

Printkosten voor wekelijkse besprekingen met tutor en opleveringen.

Totale kosten: circa € 150,-

Rooster

De minor duurt twintig weken en loopt van 2 september 2019 tot 31 januari 2020.

Gedurende de looptijd van de minor worden theorie en praktijk afgewisseld. De minor kent 3 fasen waarin met verschillende groepen gewerkt wordt aan een ontwerp van snelvarend motorjacht.