Kies op maat

Inloggen Menu

Scheepsbouw voor niet scheepsbouwers

De minor ‘Scheepsbouw voor niet scheepsbouwers’ is een programma van 30 EC in het eerste semester welke gevolgd kan worden door bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde studenten welke in een half jaar tijd meer willen leren over Scheepsbouw / Maritieme Techniek.

Leerdoelen

De minor is een combinatie van meerdere modules van de opleiding Maritieme Techniek uit zowel jaar 1 als 2 als jaar 3 van de studie. Daarnaast zijn er aanvullende avondcursussen, verzorgd door specialisten uit het werkveld. Deze bestaan uit 3 modules; motorjacht ontwerp, zeiljacht ontwerp, CE-certificering in de jachtbouw.

De modules welke gevolgd worden zijn voor ongeveer de helft kennismodules welke worden getoetst met een tentamen. Daarnaast zijn er een aantal projecten, rondom het ontwerp van maritieme objecten, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van maritieme 3D ontwerpsoftware zoals MaxSurf en Rhinoceros.

Aanvullende informatie

De voertaal is deels Nederlands en deels Engels.

Er is een minimum aantal deelnemers voor deze minor. Bij onvoldoende inschrijvingen gaat deze minor niet door. Dit wordt bekend op 14 juni 2019. Informatie bij de opleidingscoördinator: voerman@nhl.nl

Ingangseisen

Studenten Werktuigbouwkunde of een vergelijkbare opleiding, propedeuse behaald en minimaal 50 EC behaald van de hoofdfase.

Toetsing

Voorafgaand aan de minor moeten twee modules door middel van zelfstudie gevolgd worden en getoetst met een digitale toets (MAPLE TA).
Tijdens de eerste periode worden drie modules met een tentamen getoetst en 4 projecten moeten worden afgerond door inlevering van een opdracht.
Tijdens de tweede periode zijn er twee modules die worden getoetst met een tentamen. Daarnaast zijn er vier projecten welke met een opdracht worden getoetst.

Literatuur

Dictaten; Hydrostatica 1,2 en MPS project, Scheepstypen, Zeiljachtontwerp project, MWK 1
Ship knowledge: ISBN 978907 1500251

Rooster

De minor duurt twintig weken en loopt van 2 september 2019 tot 31 januari 2020.