Kies op maat

Inloggen Menu

Transmedia Storytelling

De minor Transmedia Storytelling gaat over het creëren van een verhaalwereld door gebruik te maken van verschillende media. Daarbij vertelt elk medium zijn eigen unieke deel van het verhaal. Er bestaan zowel fictieve als non-fictieve transmediale producties die o.a. social media, events, games en films combineren tot een unieke beleving.

De komende tijd zal er meer en meer worden geëxperimenteerd met transmediale concepten. Wat we daarvoor nodig hebben zijn goede multiplatform verhalenvertellers en wereldbouwers. De minor leidt deze professionals op. 

In de minor werk je aan echte projecten vanuit het werkveld. We investeren in langlopende samenwerking met partners om te kunnen bouwen aan innovatieve producten. Gedurende de hele periode werk je aan 1 of meerdere projecten in 1 of meerdere teams. Storytelling, conceptontwikkeling, het ontwikkelen van content en communicatie zijn de belangrijkste aandachtsgebieden binnen de minor.

Aan het einde van de periode worden de transmedia oplossingen, ontwerpen en producten gepresenteerd aan de partners.

Het delen van kennis en ervaringen, zowel tussen de projecten onderling als met de bedrijven en lectoraten, neemt een belangrijke plaats in binnen de minor.

Leerdoelen

De student koppelt zelf (in overleg met vakdocenten en mentor) een selectie van de opleidingscompetenties op gevorderd of expertniveau aan zijn activiteiten in de minor. Het gaat om de volgende competenties:

1. Research & Innovation

2. Concepting

3. Multimedia Design

4. Multimedia Production

5. Quality monitoring & Implementation

6. Multidisciplinary Teamwork

7. Communication

8. Project Management

9. Sharing

10. Growth & Reflection

Aanvullende informatie

Er is een introductie op Ameland. De kosten hiervan zijn 70 euro.

De minor is opgezet volgens het CMD-onderwijsconcept.

De minor Transmedia Storytelling is een Xhonours minor. De minor wordt NHL-breed aangeboden. Er staan 10 plekken open voor Kies op maat.

Ingangseisen

De minor is bedoeld voor studenten in de hoofdfase.

De minor is voor iedereen toegankelijk, maar enige kennis van multimedia is een must. We gaan er dan ook vanuit dat de basiskennis over het gebruik van Adobe programma’s zoals Photoshop, Premiére en Illustrator aanwezig is. Enige kennis over het werken met video- en audioapparatuur is een pre.

Toetsing

Als basis van je leren stel je in samenwerking met je mentor een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) op, dit doe je aan het begin van de minor. Hierin beschrijf je wat je wil leren in leerdoelen per competentie. Gedurende je studie in de minor hou je een groeiportfolio bij die laat zien wat je groei is.

Halverwege (na ongeveer 10 weken) worden er groeps-assessments gehouden waarbij medestudenten en docenten je beoordelen. Aan het eind vindt er een individueel assessment plaats waarbij je beoordeeld wordt door docenten en externen uit het werkveld. Tijdens beide assessments wordt je beoordeeld op je groeiportfolio en diverse (eind)producten die je als bewijs in je documentatie aanlevert.

Literatuur

De volgende literatuur is een aanbeveling (dus dit is niet verplicht om aan te schaffen):

Transmedia: verhalen vertellen in het digitale
tijdperk, Dan Hassler- Forest

Transmedia Storytelling, a creators guide, Andrea Philips

Getting Started in Transmedia Storytelling, Robert Pratton

Convergence Culture, Henry Jenkins

(Deze boeken zijn ook verkrijgbaar in onze mediatheek)

Rooster

De minor is een fulltime-minor, we gaan dus uit van een 40-urige werkweek. In de minor werken we met een aantal colleges die door verschillende (gast)docenten gegeven worden. Deze colleges worden vroegtijdig bekend gemaakt.

Studenten bepalen zelf hun werktijden, maar het is gebruikelijk om van 9 tot 17 aanwezig te zijn. Bij sommige opdrachten komt het voor dat je ook in het weekend of in de vakantie aan de gang moet. Dit wordt van te voren goed gecommuniceerd.