Kies op maat

Inloggen Menu

Human Talent

In de minor Human Talent  wordt onderzoek gedaan en nagedacht over nieuwe HRM concepten, denkwijzen en visies die mensen in beweging kunnen brengen. Middels workshops, wordt uitgebreid ingegaan op modellen, concepten en denkwijzen rond de thema’s organisatie- ontwikkeling, talentontwikkeling en arbeidsmarktontwikkelingen.  Ook de eigen talentontwikkeling van studenten staat centraal. Wie ben jij als HRM welke rol heb jij in een verandering van tijdperk. Landsgrenzen vervagen en diversiteit wordt groter, dit maakt de HRM-er van nu bij uitstek tot een wereld wijze professional  De relatie met de 17 wereld doelstellingen (global goals) wordt benadrukt. Inclusiviteit en duurzaamheid zijn van belang.  

Inhoud van de minor

Een belangrijk onderdeel van de minor Human Talent vormt een onderzoeksopdracht vanuit de praktijk met als opdrachtgever bedrijven en instellingen, op het gebied van leiderschap, talentontwikkeling en/of organisatieontwikkeling. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de bedrijfskundige kant van de HRM met Business Model Canvas. De internationale dimensie van het vakgebied komt aan bod met International HRM en intercultural skills.

Leerdoelen

Opzet van de minor

Als einduitkomst voor Human talent is dat je als HR professional het verschil kunt maken en dat je je bewust bent van de context waarbinnen je dit verschil kunt maken.

Er zijn drie leeruitkomsten te weten: LUK 1: Als einduitkomst voor Human talent is dat je als HR professional het verschil kunt maken en dat je je bewust bent van de context waarbinnen je dit verschil kunt maken. Je hebt kennis over (internationale) business context, je kunt complexe strategische HRM vraagstukken onderzoeken en analyseren. Je bent een reflectief professional die present is en weet hoe die mensen in beweging kunt krijgen.

LUK 2: Je bent in staat als HRM-professional complexe en strategische HRM-vraagstukken te onderzoeken   en te analyseren.  Uitkomsten en eventuele scenario’s worden verbonden aan de strategische koers van de organisatie. 

LUK 3: Je geeft jouw professionele ontwikkeling als HRM-professional verder vorm en reflecteert daarover. Je kunt aantonen dat je het functioneren van mensen in hun leef- en werkomgeving op methodische wijze, practice based, wederkerig en in samenspraak met deze mensen hebt bevorderd op een zichtbaar effectieve en efficiënte wijze. Je laat daarin zien dat je ‘present’ bent geweest, gericht op zelfregie en participatie en het handelingsvermogen van medewerkers en netwerken actief en concreet betekenis hebt gegeven.  Je motiveert je werkwijze vanuit een theoretisch kader.  Je reflecteert kritisch op je professionele ontwikkeling 

Human Talent hanteert het principe van designthinking waarbij gebruik wordt gemaakt van het boek design denken en doen. BMC modellen

Ingangseisen

Doelgroep

Minor is verplichte afstudeermodule voor studenten B Human Resource Management. Deze studenten hebben dan ook voorrang bij deelname aan de minor.    

Er wordt vanuit gegaan dat je in het bezit bent van de propedeuse van je bacheloropleiding. Verder adviseren we je ervoor te zorgen dat je ook minstens 30 studiepunten in jaar 2 en/of 3 hebt behaald zodat je een net wat stevigere basis hebt om deel te nemen aan de minor.

Rooster

Semester 1: maandag, dinsdag en woensdag

Semester 2: maandag, dinsdag en woensdag

Toetsing

Toetsing
  • HR en de internationale context: SHRM en International HRM/Intercultural Awareness (Opdracht)
  • HR en de professionele identiteit: Portfolio (Portfolio)
  • HR als strategisch denker: Onderzoeksopdracht (Opdracht)