Kies op maat

Inloggen Menu

Composite Design Solutions

In deze minor ga je een product van composieten ontwerpen en ontwikkelen. Dit ga je doen voor een externe opdrachtgever uit het werkveld met begeleiding van experts en projectbegeleiders van onze hogeschool. Je volgt workshops bij Fokker Aerostructures en krijgt van hun hulp bij ontwerpen en berekenen. Het ontwerpen met composieten is iets dat niet veel mensen kunnen, maar wat wel steeds meer gevraagd wordt. Zo bereid je jezelf goed voor op een baan bij een hoogwaardig bedrijf.

Inhoud van de minor

In deze minor leren de studenten meer over het werken met composieten. Zowel over het produceren, bewerken als over het gebruiken. Vakken als materiaalkunde en sterkteleer worden hier toegespitst op (duurzame) composieten. Hiervoor krijgen studenten diverse bedrijfsbezoeken en excursies, workshops bij Fokker Aerostructures en diverse lessen op de hogeschool. Leidend is het project dat ze doen voor een externe opdrachtgever, de vakken en workshops zijn ondersteunend.

Leerdoelen

Opzet van de minor

Minor Composite Design Solutions 30 EC                 

  • Productietechnieken 1 EC  
  • Research & Development 2 EC
  • Composieten 5 EC
  • Gastcolleges en excursies 1 EC
  • Project Leerbedrijf 21 EC     

Ingangseisen

Deze minor is geschikt voor studenten die een stap willen maken in het ontwerpen met (duurzame) composieten of meer willen weten over de (duurzame) materialen.

Enige voorkennis met ontwerpen, sterkteberekeningen of materiaalkunde is aan te raden.



Rooster

Toetsing

Voor composieten wordt een tentamen gehouden. De rest zal plaatsvinden via een assessment (Design Review).

Aanvullende informatie

Kosten: eventuele reiskosten naar opdrachtgevers, excursies etc.