Kies op maat

Inloggen Menu

Betekeniseconomie (lesplaats Leeuwarden)

De Betekeniseconomie is een maatschappelijke ontwikkeling waarbij de menselijke behoefte aan zingeving en betekenisvol handelen steeds meer het menselijk gedrag bepaalt en in het bijzonder ons economisch handelen. 

In de betekeniseconomie zoeken we steeds de balans tussen wat goed is voor ons als persoon en wat goed is voor het grote geheel en het algemeen belang dient. Economische afwegingen zijn daarbij belangrijk, maar niet allesbepalend zoals nu vaak het geval is.

Leerdoelen

Welvaart, welzijn en welbevinden in balans? Tegenwoordig wordt er vooral gekeken naar de economische welvaart om te kijken hoe het met een land gaat maar als in Nederland de AEX boven de 600 punten uitkomt (WelvaartJ)  ,de voedselbank de snelst groeiende bank is (welbevinden L) en de temperatuur stijgt (welzijn) L  zijn we toch niet echt in control. Tijdens deze minor proberen we je inzicht te laten krijgen in hoe je deze 3 W’s toch meer in balans kunt krijgen opdat jij later goed voorbereid bent om je steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Aanvullende informatie

De minor start in september in Leeuwarden en duurt in principe een half jaar (semester 1). In Emmen start de minor in februari (semester 2). De minor is voor studenten in jaar 3.

Ingangseisen

Economische voorkennis

Toetsing

Nog niet bekend.

Literatuur

Nog niet bekend

Rooster

Rooster bekend in juli 2020.