Kies op maat

Inloggen Menu

Creatief Programmeren 1 + 2

Er is geen vakgebied in de wereld denkbaar zonder ICT-component. Op elk niveau in bedrijf, onderwijs of overheid wordt gewerkt met ICT-applicaties. De moderne professional moet niet alleen in staat zijn te begrijpen hoe zo’n applicatie ‘denkt’, maar moet vaak ook in staat zijn applicaties van extra en specifieke opdrachten te voorzien. Computational Thinking staat centraal.

De minor Creatief Programmeren voor Niet-IT Studenten – 1+2 is gebaseerd op de populairste Harvard Minor en resulteert in een Harvard Certificate. De minor start bij nul. Voorkennis of ervaring zijn niet nodig. Aan het eind van de minor kun jij programmeren en websites ontwikkelen.

Inhoud van de minor
Deze minor bestaat uit Engelstalige online videolessen, verzorg door Harvard University, en allerlei kleine oefeningen en opdrachten. Die opdrachten zijn kleine programmeerpuzzels in de programmeertalen C en Python, HTML, CSS, Javascript en SQL. Vanzelfsprekend begeleid door onze eigen docenten.

Daarnaast worden individueel en in groepsverband oefeningen gedaan die gericht zijn op het strategisch oplossen van vraagstukken. Het online atelier vormt een actieve community waarin studenten samen met docenten zoeken naar de beste manier om de vraagstukken op te lossen.

Leerdoelen

De minor beslaat 840 SBU = 30 EC. Binnen deze module wordt gewerkt aan competenties die betrekking hebben op het analyseren, ontwerpen en realiseren van applicaties en websites. Deze sluiten aan bij de competenties zoals beschreven in het HBO-I domein. Er wordt individueel en in groepjes gewerkt. De ateliers zijn volledig online.

Deze minor gaat ook in op de persoonlijke leerstijl en ontwikkeling binnen dit vakgebied. Vragen als: Wat heb je geleerd en hoe kun je het geleerde relateren aan jouw eigen studie en vakgebied?

Ingangseisen

De minor is toegankelijk voor elke HBO-student, uitgezonderd studenten ICT & Creative Technologies.

Deze minor wordt ook in het Engelstalig aangeboden.

Toetsing

Tijdens de minor worden opdrachten voltooid. Daarna wordt planmatig aan een eigen innovatief concept voor een interactieve website of webdienst ontwikkeld.

Aan de hand van een portfolio met daarin de uitgewerkte opdrachten, het projectplan, het eindproduct en een bijgehouden logboek, wordt middels een assessment getoetst of de competenties behaald zijn.

Aanvullende informatie

De minor wordt volledig online gegeven.