Kies op maat

Inloggen Menu

Brede bedrijfskundige visie

Zoals de titel al aangeeft komt binnen deze minor een breed scala aan bedrijfskundige thema’s aan bod. Maar dat niet alleen: je geeft inhoud aan jouw eigen professionele identiteit, ontwikkelt vanuit deze identiteit een visie op een aantal bedrijfskundige thema’s en past deze visie toe op een concreet bedrijfskundig vraagstuk. 

Wat je in feite doet is, dat je jouw eigen bedrijfskundige visitekaartje afgeeft voor op het moment dat je als Hbo-afgestudeerde de arbeidsmarkt opgaat. En dat is nuttig: bedrijfskundige vraagstukken doen zich immers altijd in iedere organisatie voor! 

Inhoud van de minor

De inhoud van de minor is in feite een drietrapsraket. In deel 1 starten met het thema Professionele Identiteit. Aan de hand van het gedachtengoed van Manon Ruiters gaan we een link leggen tussen jouw eigen identiteit en de professionele omgeving waarin je opereert. Op die wijze krijgt jouw professionele identiteit echt inhoud. Als deze staat, gaan we een visie vormen op een aantal door jou zelf uit te kiezen bedrijfskundige thema’s. Denk aan leiderschap, cultuur, sociaal-economische modellen, duurzaamheid, zelfstuderende teams, enz. In deze visie zoeken we ook nadrukkelijk de verbinding met jouw professionele identiteit. Tot slot werk je, vanuit die visie, aan een actueel bedrijfskundig thema, bij voorkeur uit je eigen werkomgeving  

Leerdoelen

Opzet van de minor

Op maandagen van 16.00 tot 20.30 uur bieden we een mix van colleges, groepsopdrachten, student-led seminars en gastsprekers. De ervaring leert dat het praten met elkaar, het uitwisselen van ideeën en het bediscussiëren van bedrijfskundige thema’s zorgt voor boeiende, leerzame en verrijkende bijeenkomsten. 

Ingangseisen

Doelgroep en bijzonderheden

Deze minor is bedoeld voor studenten die in deeltijd studeren en ruimte in hun curriculum hebben om voor 30 studiepunten een vrije keuzemodule/minor te volgen.   

Verder is het raadzaam om al een substantieel deel van de studie te hebben gevolgd (ongeveer 90 studiepunten behaald) zodat studenten een goede basis hebt om deel te nemen aan deze minor

Rooster

De lessen vinden plaats op maandagavond tussen 16.00 uur en 22.00 uur.

Toetsing

Toetsing
  • Portfolio (behaald/niet-behaald), voorwaardelijk voor deelname aan het assessment. 

  • Assessment (in het assessment toont de student de leeruitkomst aan).