Kies op maat

Inloggen Menu

AV Productions Haarlem

In de module AV-Productions leer je alle kneepjes van het audiovisueel- en TV-vak. In 18 weken ontwikkel, film en monteer je een of meerdere formats met ENG- en studio-elementen. Dit kan van alles zijn, van muziekprogramma tot gameshow, van human interest tot talkshow, zolang het maar geen fictie is.

Hoe zorg je ervoor dat jouw briljante idee uitvoerbaar wordt, je een publiek vindt en je ook nog eens binnen budget blijft? En op welk platform publiceer je die content? Je bedenkt en maakt je eigen producties terwijl je ondertussen in detail nadenkt over de financiële en logistieke consequenties en over de marketingmogelijkheden.

Daarnaast leer je met een scherpe en professionele blik te kijken naar andere AV-content, bespreken we trends en werk je aan je vaardigheden op het gebied van camera, regie, productie en montage.

 

 

Leerdoelen

Tijdens deze keuzemodule werk je aan de kerntaken: Onderzoek, Productie, Creatie, Marketing en Persoonlijke Ontwikkeling. 

Ingangseisen

Je moet 60 EC (P) jaar 1 en minimaal 30 EC uit jaar 2 hebben op het moment van inschrijven.

Na inschrijving  worden de volgende zaken meegenomen in de selectie voor de minor:

  • AG / Average grade-

*Voor Inholland studenten: AG in Self Service

*externe studenten: berekening van AG met bewijsstukken)

  • Motivatie brief met eventuele linkjes naar eerder gemaakt videowerk (incl. wat je aandeel in deze video's is geweest). Uit brief en eerder werk blijkt:

1 Basiskennis van camera, geluid, montage (premiere pro)

2 Basiskennis van functies en productiefases in de AV wereld

3 Motivatie, betrokkenheid en beschikbaarheid (let op: er wordt 100% aanwezigheid verwacht tijdens de lessen. Ga uit van minimaal 40 uur per week aan lessen en opdrachten buiten de les).

Rooster

De helft van de week zijn er colleges en trainingen op school. De andere helft gaan studenten op pad om te werken aan hun eigen videoproducties. De minor is ‘hands-on’: je doet veel in de praktijk, hartstikke leuk, en ook tijdrovend. In de AV wereld is er geen 9-5 mentaliteit: Field- en desk research, locatiebezoek, producties filmen, monteren, het zijn continue processen die niet altijd binnen schooluren passen.  

Toetsing

Presentaties, papers (onderzoeken en essays) en opleveren videoproducties met alle bijbehorende documentatie (draaiboeken, begrotingen, scripts etc).