Kies op maat

Inloggen Menu

Audiovisual Production (NL) - 2023-2024

In de module AV-Productions leer je alle kneepjes van het audiovisueel- en TV-vak. In 18 weken ontwikkel, film en monteer je een of meerdere formats met ENG- en studio-elementen. Dit kan van alles zijn, van muziekprogramma tot gameshow, van human interest tot talkshow, zolang het maar geen fictie is.

Hoe zorg je ervoor dat jouw briljante idee uitvoerbaar wordt, je een publiek vindt en je ook nog eens binnen budget blijft? En op welk platform publiceer je die content? Je bedenkt en maakt je eigen producties terwijl je ondertussen in detail nadenkt over de financiële en logistieke consequenties en over de marketingmogelijkheden.

Daarnaast leer je met een scherpe en professionele blik te kijken naar andere AV-content, bespreken we trends en werk je aan je vaardigheden op het gebied van camera, regie, productie en montage.

Leerdoelen

Tijdens deze keuzemodule werk je aan de kerntaken: Onderzoek, Productie, Creatie, Marketing en Persoonlijke Ontwikkeling. 

Ingangseisen

Je moet 60 ECTS uit jaar 1 (propedeuse) en minimaal 30 ECTS uit jaar 2 hebben op het moment van inschrijven.

Na inschrijving  worden de volgende zaken meegenomen in de selectie voor de minor:

  • Jouw cijfergemiddelde (AG = Average Grade); lever hiervoor bewijsstukken bij jouw leerovereenkomst is het gewogen cijfergemiddelde,AG (average grade in Self Service of berekening van AG met bewijsstukken)
  • Motivatiebrief met eventuele linkjes naar eerder gemaakt videowerk (incl. wat je aandeel in deze video's is geweest). Uit de brief en eerder werk blijkt:
    • Basiskennis van camera, geluid, montage (premiere pro)
    • Basiskennis van functies en productiefases in de AV wereld
    • Motivatie, betrokkenheid en beschikbaarheid (let op: er wordt 100% aanwezigheid verwacht tijdens de lessen. Ga uit van minimaal 40 uur per week aan lessen en opdrachten buiten de les)

Rooster

De helft van de week zijn er colleges en trainingen op school. De andere helft ga je op pad om te werken aan je eigen videoproducties. De minor is ‘hands-on’: je doet veel in de praktijk, hartstikke leuk, en ook tijdrovend. In de AV wereld is er geen 9-5 mentaliteit: Field- en desk research, locatiebezoek, producties filmen, monteren, het zijn continue processen die niet altijd binnen schooluren passen.  

Toetsing

Presentaties, papers (onderzoeken en essays) en opleveren videoproducties met alle bijbehorende documentatie (draaiboeken, begrotingen, scripts etc).

Aanvullende informatie

De module wordt in semester 2 ook aangeboden in Rotterdam (NL) en Den Haag (ENG).

 

Het kan gebeuren dat er te weinig aanmeldingen zijn voor een module, waardoor deze geannuleerd moet worden.