Kies op maat

Inloggen Menu

Happiness Management & de bullshitcurve

Het kan je niet ontgaan zijn: de Chief Happiness Officer heeft zijn intrede gedaan in organisaties. Ook wordt wereldwijd geëxperimenteerd met interventies als bijvoorbeeld: de vierdaagse werkweek, kinderopvang op de werkvloer, Yoga-breaks, Chief failure officers en paardencoaching. En Scandinavische landen hebben hierbij weer andere ideeën dan Aziatische landen.
Maar zijn organisaties wel in staat om medewerkersgeluk te beïnvloeden? En wat is eigenlijk bekend over de relatie tussen medewerkersgeluk en prestaties van organisaties?

Naast Happiness Management zijn talrijke voorbeelden te noemen van HR-trends die organisaties inzetten om hun doelen via medewerkers te realiseren. Je kunt denken aan generatiedenken, robotisering, agile werken, employee journeys, community management en employabilityprogramma’s. Door al die trends is het voor organisaties doorgaans lastig te bepalen waar zij zich op moeten richten. En hoe onderscheid je bewezen interventies van managementretoriek?

In de minor Happiness Management & de bullshitcurve doe jij onderzoek naar HR-hypes. Je brengt theoretische concepten in beeld op basis van wetenschappelijke onderzoek en gaat zelf experimenteren met HR-hypes bij echte organisaties.

Jij bent het vertrekpunt. Dit betekent dat:

  • jij kiest, welke hypes jij wilt onderzoeken, bij welke organisatie en branche en op welke manier je dit wilt testen in de praktijk;
  • jij leert in diverse teams, met en van elkaar, samen met coaches en opdrachtgevers;
  • jij je talent ontdekt, door concepten te ontwikkelen, uit te proberen en elke ‘fout’ als een geëlimineerde mogelijkheid te zien.

Leerdoelen

Jij leert kritisch denken, met behulp van relevant en actueel onderzoek naar de door jou gekozen HR-trends. Dit pas je direct toe in de praktijk, door samen met opdrachtgevers concepten te ontwikkelen, proeftuinen te organiseren en succesvolle concepten op te leveren.

Ingangseisen

De instapeis van de minor Happiness Management & de bullshitcurve is dat je een opleiding volgt in het sociale of het economische domein. Bij brede belangstelling wordt een selectie gemaakt op basis van diversiteit in opleidingsachtergrond.

Aanvullende informatie
Minimum aantal deelnemers: 15
Maximum aantal deelnemers: 40

Let op:

De Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:
Human Resource Management Breda (HRM-B)
Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

Aanmelding: let op! Je aanmelding wordt pas bij ons bekend, wanneer jij per e-mail je leerovereenkomst stuurt. Een aanmelding via alleen Kies Op Maat betekent nog geen garantie voor een plekje in de minor. Je zult er tijdig bij moeten zijn.

Toetsing

Bij binnenkomst maak jij een plan met de mythes die jij wilt onderzoeken en uitwerken. Dit stem je af met jouw coach en team. Vervolgens heb je een individueel startgesprek met jouw persoonlijke coach, waarin jij jouw ambities, talenten en uitdagingen bespreekt. Op basis daarvan maak je samen een plan, dat als leidraad dient voor de looptijd van de minor. Waar word jij happy van? Of welk HR-mythes wil jij busten? En wat voor effect heeft dit op de keuzes die je maakt binnen opdrachten? In voortgangsgesprekken bekijken jullie of alles nog volgens plan verloopt. Inhoudelijke producten worden door het team waarin je werkt beoordeeld. Je sluit de minor af met een door jou zelf ontwikkeld eindproduct voor een opdrachtgever, jouw coach en je team. Tot slot wordt de ontwikkeling die je tussentijds vastgelegd hebt, beoordeeld door jouw coach.