Kies op maat

Inloggen Menu

Happiness Management BSC

#Happiness #HR-trends #studentinthelead #Breda 

Het kan je niet ontgaan zijn: de Chief Happiness Officer heeft zijn intrede gedaan in organisaties. Ook wordt wereldwijd geëxperimenteerd met interventies als bijvoorbeeld: de vierdaagse werkweek, kinderopvang op de werkvloer, Yoga-breaks, Chief failure officers en paardencoaching. En Scandinavische landen hebben hierbij weer andere ideeën dan Aziatische landen. Maar zijn organisaties wel in staat om medewerkersgeluk te beïnvloeden? En wat is eigenlijk bekend over de relatie tussen medewerkersgeluk en prestaties van organisaties? 

Naast Happiness Management zijn talrijke voorbeelden te noemen van HR-trends die organisaties inzetten om hun doelen via medewerkers te realiseren. Je kunt denken aan generatiedenken, robotisering, agile werken, employee journeys, community management en employabilityprogramma’s. Door al die trends is het voor organisaties doorgaans lastig te bepalen waar zij zich op moeten richten. En hoe onderscheid je bewezen interventies van managementretoriek?

Leerdoelen

In de minor Happiness Management BSC (BullShitCurve) doe jij onderzoek naar HR-hypes. Je brengt theoretische concepten in beeld op basis van wetenschappelijke onderzoek en gaat zelf experimenteren met HR-hypes bij echte organisaties.

Jij bent het vertrekpunt. Dit betekent dat:

  • jij kiest, welke hypes jij wilt onderzoeken, bij welke organisatie en branche en op welke manier je dit wilt testen in de praktijk;
  • jij leert in diverse teams, met en van elkaar, samen met coaches en opdrachtgevers;
  • jij je talent ontdekt, door concepten te ontwikkelen, uit te proberen en elke ‘fout’ als een geëlimineerde mogelijkheid te zien.

Jij leert kritisch denken, met behulp van relevant en actueel onderzoek naar de door jou gekozen HR-trends. Dit pas je direct toe in de praktijk, door samen met opdrachtgevers concepten te ontwikkelen, proeftuinen te organiseren en succesvolle concepten op te leveren.

Aanvullende informatie

  • Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is Human Resource Management Breda (HRM-B)
  • De minor wordt verzorgd in Breda. 
  • Minimum aantal deelnemers: 15 
  • Maximum aantal deelnemers: 40
  • Je aanmelding wordt pas bij ons bekend wanneer jij per e-mail je leerovereenkomst stuurt. Een aanmelding via alleen kies op maat betekent geen garantie voor een plekje in de minor. 

Ingangseisen

De instapeis van de minor Happiness Management BSC is dat je een opleiding volgt in het sociale of het economische domein. Bij brede belangstelling wordt een selectie gemaakt op basis van diversiteit in opleidingsachtergrond.

Toetsing

Bij binnenkomst maak jij een plan met de mythes die jij wilt onderzoeken en uitwerken. Dit stem je af met jouw coach en team. Vervolgens heb je een individueel startgesprek met jouw persoonlijke coach, waarin jij jouw ambities, talenten en uitdagingen bespreekt. Op basis daarvan maak je samen een plan, dat als leidraad dient voor de looptijd van de minor. Waar word jij happy van? Of welk HR-mythes wil jij busten? En wat voor effect heeft dit op de keuzes die je maakt binnen opdrachten? In voortgangsgesprekken bekijken jullie of alles nog volgens plan verloopt. Inhoudelijke producten worden door het team waarin je werkt beoordeeld. Je sluit de minor af met een door jou zelf ontwikkeld eindproduct voor een opdrachtgever, jouw coach en je team. Tot slot wordt de ontwikkeling die je tussentijds vastgelegd hebt, beoordeeld door jouw coach.

Rooster

Je hebt 3 vaste dagen waarop je op Avans Hogeschool aan het werk bent: dinsdag, donderdag en vrijdag. De overige dagen vul je naar eigen inzicht in op basis van de lopende projecten.