Kies op maat

Inloggen Menu

Projectmatig innoveren in de zorg (PIZ)

Projectmatig Innoveren in de Zorg (PIZ)

Hoe creëer je draagvlak? Hoe zorg je voor borging? Doen we wat goed is én doen we het goed?

Het verbeteren van de zorg gaat niet vanzelf. Je hebt hierbij anderen nodig om een specifiek doel te bereiken. Dit vraagt om een projectmatige aanpak. In deze minor voer je binnen de zorg innovatieve activiteiten uit aan de hand van een projectmatige aanpak. Iets voor jou? Lees snel verder!

Wat houdt de minor in?

In deze minor werk je zowel zelfstandig als samen in een projectgroep. De projectopdrachten worden vanuit het werkveld aangeleverd, maar je bent ook vrij om zelf een opdracht te werven. Naast theorie over de aanpak projectmatig creëren, krijg je van een ervaren docent coaching op het gebied van samenwerken en deskundigheidsbevordering. Je verdiept je in het onderwerp van de projectopdracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een voorlichtingsprogramma, het opzetten van een symposium, een cliënttevredenheidsonderzoek of het implementeren van een nieuwe interventie.

Iets voor jou?

Je bent een gemotiveerde derde- of vierdejaarsstudent met een grote belangstelling voor de (gezondheids)zorg. Je wilt ervaren wat projectmatig werken inhoudt, je vindt het leuk om onderzoek te doen en staat open om jezelf hierin te ontwikkelen. Je bent bereid om te investeren in anderen met een ondernemende en onderzoekende houding. Ook beheers je de basale communicatieve vaardigheden.

Studenten Verpleegkunde

Studenten Verpleegkunde mogen deze minor met of zonder stage doorlopen. Als je kiest voor de minor met stage, loop je gemiddeld 20 uur per week stage. Wanneer je geen student bent van Avans Hogeschool, dien je zelf voor een passende stageplaats te zorgen.

Contact

Heb je nog vragen? Neem contact op met Tatiana Goijaerts, coördinator en docent van deze minor: tmr.goijaerts@avans.nl

Aanvullende informatie

Ervaringen studenten

“Het fijne aan de minor PIZ vond ik de laagdrempeligheid van de docent en de goede voorbereiding op het afstuderen.”

 

“Ik heb veel geleerd binnen de minor! Ik twijfelde tussen met of zonder stage, maar ik ben blij dat ik zonder stage heb gekozen. Ik ben nu op een andere manier in aanraking gekomen met de praktijk en patiëntenzorg. Dit is voor mij als hbo-verpleegkundige straks echt een pluspunt.”

 

“Zo leuk dat het meetinstrument dat we ontwikkeld hebben nu echt gebruikt wordt binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis! Trots op ons groepje!”

 

Let op: De Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:

Opleiding tot Verpleegkundige Breda (HBOV-B)

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

 

Toetsing

In een halfjaar tijd word je beoordeeld op individuele en gezamenlijke schriftelijke producten. De toetsen zijn gericht op het product, het proces en je professioneel gedrag.

Rooster

Studielast en rooster

In deze minor ga je fulltime aan de slag. De lessen zijn altijd op maandag en vinden wisselend plaats in Breda of Den Bosch. De lesdag start om 09.35 uur, zodat iedereen de mogelijkheid krijg om op tijd aanwezig te kunnen zijn. Tijdens de lessen worden onderwerpen behandeld als groepsdynamica, verschillende vormen van onderzoek, opstellen van een projectcontract, faseren en beheersen van een project en nog veel meer! Daarnaast is er wekelijks een projectgroepoverleg met de begeleidend docent, waardoor je altijd terecht kunt met je vragen.