Kies op maat

Login Menu

Recruitment

MINOR RECRUITMENT

Recruitment heeft van alle HR-instrumenten de meeste business-impact. Wil jij een essentiële bijdrage leveren aan het bereiken van de missie, visie en doelen van een organisatie? Je rol pakken als strategisch business partner en ben jij iemand met interesse in marketing, communicatie en commercie? Of ben jij een psycholoog in de dop en wil je kandidaten beter leren doorgronden? Dit alles vind je terug in de minor recruitment!

Leerdoelen

LEERDOELEN

Kandidaten laten zich steeds minder makkelijk vinden en verleiden. Er gelden nieuwe spelregels in werving van talent en daarvoor zijn ook andere aanpakken nodig. O.a. met behulp van doelgroep data, recruitmentanalytics en social. Daarnaast is de arbeidsmarkt continu in beweging en moeten trends en ontwikkelingen vertaald worden op de korte termijn naar het aantrekken van talent, het inspelen op veranderd zoekgedrag en je met impact profileren op de kandidatenmarkt. Tegelijkertijd staan we stil bij de lange termijn waarin we moeten voorsorteren op zaken als flexibiliteit, candidate experience en het proactief inrichten van het recruitmentproces.

Daarnaast vinden er veel trainingen plaats die je klaarstomen voor het werk als recruiter. Je leert je dienstverlening te verkopen aan potentiele opdrachtgevers, kandidaten te zoeken en benaderen via social media & zoekmachines en kandidaten te selecteren via verschillende selectiemethodes. Je krijgt de kans ervaring op te doen met bijvoorbeeld selectiegesprekken, video-sollicitaties, en verschillende assessment-methoden zoals een psychologisch onderzoek en een postbak.

In deze minor wordt intensief samengewerkt met het beroepenveld. Enkele voorbeelden van meewerkende organisaties zijn Workwonders, Netwerven, AMC Academie, GITP, UWV, Konings advies, NVP, Bureau29. 

ARBEIDSMARKTPERSPECTIEF

De vraag naar recruiters met een hbo-opleiding stijgt! (+23% ten opzichte van een jaar geleden). “De toenemende krapte op de arbeidsmarkt vraagt om meer gespecialiseerde recruiters die de markt en de doelgroep kennen. Daarbij komt er steeds meer technologie en verwachtingsmanagement kijken in het werk van recruiters. Dit vraagt om een hoger opleidingsniveau en een betere vakbeheersing.”, aldus Frank Roders, directeur Compagnon.

OPZET MINOR

De minor Recruitment duurt 20 weken (30 ECTS). Kennis, vaardigheden en projecten (individueel & gezamenlijk) worden gespreid door de blokken aangeboden en getoetst. 

Aanvullende informatie

Let op:

Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:

Human Resource Management 's-Hertogenbosch (HRM-H).

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

  • “Ik vond deze periode erg leuk en interessant” aldus een student van een andere hogeschool. “Vooral omdat er veel gastcolleges waren en opdrachten uit de beroepspraktijk, die aansloten bij het vakgebied. Op mijn ‘eigen’ hogeschool wordt geen gebruik gemaakt van gastcolleges. Ik vind dat de samenwerking met de praktijk absoluut toegevoegde waarde heeft”. 
  • “Als ik terugkijk op de minor zie ik veel positieve elementen. Het vakgebied recruitment spreekt mij enorm aan, daarom was dit voor mij de juiste minor. Omdat ik deze minor op een voor mij andere hogeschool heb gevolgd, was het begin wennen, maar al snel merkte ik dat ik juist veel heb kunnen leren van andere studenten en  docenten.”

Kortom: als jij wilt leren hoe je de ideale medewerker vindt en selecteert, volg dan volgend jaar de minor recruitment! Voor meer informatie over de minor en de toelatingseisen: mcr.vanderlinden@avans.nl

Human Resource Management 's-Hertogenbosch: de opleiding tot hr-professional!

Deze minor wordt zowel in semester 1 als in semester 2 aangeboden!

Minormarkt:

Ingangseisen

De minor is ontwikkeld voor studenten HRM, en anderzijds ook opengesteld voor iedereen met voldoende voorkennis. 

Wil je deze minor volgen, maar heb je geen HRM gevolgd, neem dan contact op met Marjolein Demouge - van der Linden (mcr.vanderlinden@avans.nl). In een gesprek of via de mail wordt dan gekeken of je over de noodzakelijke competenties beschikt.

 

Toetsing

De toetsing is in de vorm van schriftelijke tentamens en (gezamenlijk) werken aan een project.

Rooster

Het rooster wordt uiterlijk 23 augustus 2018 (semester 1) en 16 januari 2019 (semester 2) bekend gemaakt. Voor Avansstudenten wordt het lesrooster tijdig bekend gemaakt via de portal. Studenten van buiten Avans kunnen het rooster opvragen via Valerie Bak: academiebureau.AHB@avans.nl