Kies op maat

Login Menu

Financiële dienstverlening

Financiële Dienstverlening

Deze minor geeft de student vanuit meerdere perspectieven een inhoudelijke en praktische blok op de wereld van financiële dienstverlening. De focus ligt daarbij op de particuliere financiële dienstverlening Je kunt hierbij denken aan financiële planningen, woonhuisfinanciering en vermogensopbouw & pensioenen. In deze minor leer je hoe je een integraal financieel advies voor een klant kunt opstellen vertalen naar klanten en beoordelen, zowel vanuit een particulier als zakelijk oogpunt. Een ander belangrijk aspect is dat in de huidige wereld er aan het advies geven steeds hogere eisen gesteld worden. Je moet o.a. WFT-gecertificeerd (WFT = Wet Financieel Toezicht) zijn. In deze minor word je opgeleid op WFT-niveau. Wij bieden studenten bij voldoende potentie extern een WFT examen aan. Deze extra diploma's geven je een ijzersterke positie op de arbeidsmarkt. 

 

Leerdoelen

Opbouw van de minor 

De minor duurt 20 weken (twee blokken van 10), waarin 30 studiepunten in totaal worden behaald. In deze 20 weken richt de minor zich op de particuliere financiële dienstverlening. De WFT maakt onderscheid in de diverse rollen die een adviseur kan hebben In de minor worden de rollen van adviseur vermogen, adviseur inkomen en adviseur hypothecair krediet behandeld. Je krijgt vakken aangeboden zoals WFT vermogen, WFT inkomen en WFT hypothecair krediet. Daarnaast algemeen ondersteunende vakken als Geld en Financiële markten, risicomanagement en financiële rekenkunde. Naast het vergroten van je kennis op bancair gebied, ga je aan de slag met een integraal project, waarbij je een financieel totaaladvies aan voor een particuliere klant opstelt. Vanuit de wensen en doelstellingen van jouw klant, ga je de financiële oplossingen in kaart brengen. Hierover schrijf je een financieel plan. Het programma wordt aangevuld met een training en gastsprekers uit de financiële wereld. Na 20 weken kun je dan ook een volledig financieel advies opstellen voor een klant en beschik je ook over de vaardigheden om een adviesgesprek te voeren.

Aanvullende informatie

Let op:

Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:

Bedrijfskunde MER 's-Hertogenbosch (MER-H).

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

Ingangseisen

  • Ingangseisen:

Je volgt een studie in de economische sector (of, in overleg, de juridisch sector), hebt je propedeuse en tenminste 90 studiepunten van het tweede en derde studiejaar behaald.

Geschikte opleidingen zijn: Economie en Management: Accountancy, Bedrijfseconomie, Bestuurskunde Commerciële Economie,  International Business and Languages, Bedrijfskunde-MER, Human Resource Management, Small Business en Retail Management, International and Management Studies, International Business Economics en Hbo-Rechten (mits economie of M&O in het havo-pakket of een mbo-studie uit de economische opleidingen). 

  • Studentprofiel: voor welke studenten is deze minor geschikt?

Je wilt na je studie aan de slag in de financiële wereld of wilt steviger in je schoenen kunnen staan vanuit het klantperspectief. Bijvoorbeeld bij een financiële intermediair (banken) of als financieel adviseur van een onderneming. Ook is deze minor interessant voor ondernemers in spé die meer (in)zicht willen krijgen en houden op hun eigen financiële situatie en die financiële instellingen moeten overtuigen van hun gelijk.

Toetsing

De toetsing vindt plaats middels kennistentamens, een integraal project en een assessment.

Rooster

Het rooster wordt uiterlijk 23 augustus 2018 bekend gemaakt. Voor Avansstudenten wordt het lesrooster tijdig bekend gemaakt via de portal. Studenten van buiten Avans kunnen het rooster opvragen via Marielle van Weelden: academiebureau.AHB@avans.nl