Kies op maat

Inloggen Menu

Financiële dienstverlening

Financiële Dienstverlening

De minor financiële dienstverlening richt zich in eerste instantie op studenten die de ambitie hebben om adviseur te worden bij een financiële instelling. Naast kennisverdieping op diverse financiële, maar ook organisatorische en juridische terreinen, wordt met name gewerkt aan de competenties die noodzakelijk zijn om in een commerciële adviesrol succesvol te zijn. Na de minor financiële dienstverlening bevind je je op het niveau van een junior financieel adviseur: hiermee vergroot je de kansen op een startfunctie bij een gerenommeerde financiële instelling aanmerkelijk! Wanneer je daarbij ook nog een of meerdere WFT diploma’s weet te behalen, geldt dit nog meer!

Als financieel adviseur onderhoud je veel contact met verschillende soorten klanten. Met een  proactieve en open houding leer je de wensen en behoeften van de klant op de juiste wijze in kaart te brengen. Klantfocus, resultaatgerichtheid en overtuigingskracht zijn hierbij belangrijke competenties. Op basis van een gedegen inventarisatie en analyse geef je de klant een passend totaaladvies. Dit geldt zowel voor een particuliere relatie die advies wil over zijn financiële situatie als voor een ondernemer die bijvoorbeeld wil groeien met zijn bedrijf.

Leerdoelen

De minor bestaat uit 20 weken waarin twee projecten centraal zullen staan. Je werkt aan beide projecten in een adviesteam van 4 studenten. In het eerste deel van de minor gaat het project over het adviseren van een particuliere relatie. Je gaat met je adviesteam een adviesrapport schrijven voor je klant, waarbij je de wensen en behoeften van de klant op financieel vlak in kaart brengt. Denk hierbij aan het kopen van een woning, het opbouwen van vermogen voor pensioen, het verkleinen van financiële risico’s etc. Je sluit af met een ‘echt adviesgesprek’ met jouw klant!

De inhoudelijke kennis die je hiervoor nodig hebt, krijg je aangeboden in de colleges Consumptief krediet, Hypothecair krediet en Vermogen. Daarnaast leer je de vaardigheden die je nodig hebt om het adviesgesprek met je klant te kunnen voeren. 

In het tweede project wordt er advies gegeven aan een ondernemer, die vanuit zakelijk perspectief verschillende wensen en behoeften heeft. Met je adviesteam ga je kijken naar de financieringsmogelijkheden, financiële risico’s en overige wensen en behoeften van de klant. De inhoudelijke kennis die je hiervoor nodig hebt, krijg je aangeboden in de projectdagen zakelijke kredietverlening en in verschillende gastcolleges.

Ook in het tweede deel van de minor worden er vaardigheidstrainingen aangeboden, welke nu meer gericht zullen zijn op  het ontwikkelen van je overtuigingskracht. Wanneer je een kredietvoorstel indient, zul je namelijk ook in staat moeten zijn de fiatteur te overtuigen van feit dat het krediet verleenbaar is.

Naast de kennisvakken, projecten en trainingen, kunnen er in de minor ook een aantal vrije keuzes worden gemaakt. In het eerste deel van de minor schrijf je een paper over een zelf gekozen financieel onderwerp. In het tweede gedeelte van de minor werk je aan je individuele profilering, waarbij je verschillende mogelijkheden hebt om dit te doen.

Aanvullende informatie

Aanvullende informatie

Let op:

Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:
Bedrijfskunde

https://www.facebook.com/events/593969734376306/

https://www.avans.nl/over-avans/agenda/detail/bijeenkomst-presentatie-congres/minormarkt-den-bosch

Ingangseisen

Je volgt een studie in de economische sector (of, in overleg, de juridisch sector), hebt je propedeuse en tenminste 90 studiepunten van het tweede en derde studiejaar behaald. Wanneer in jouw studie de minor in het derde jaar plaats vindt, kan hiervan worden afgeweken.

Geschikte opleidingen zijn: Economie en Management: Accountancy, Bedrijfseconomie, Bestuurskunde Commerciële Economie, International Business and Languages, Bedrijfskunde, Human Resource Management, Small Business en Retail Management, International and Management Studies, International Business Economics en Hbo-Rechten (mits economie of M&O in het havo-pakket of een mbo-studie uit de economische opleidingen). 

Toetsing

De toetsing vindt plaats middels kennistentamens, twee projecten en twee assessments.

Rooster

Het rooster wordt uiterlijk 22 augustus 2019 bekend gemaakt. Voor Avansstudenten wordt het lesrooster tijdig bekend gemaakt via de portal. Studenten van buiten Avans kunnen het rooster opvragen via Marielle van Weelden: academiebureau.AHB@avans.nl