Kies op maat

Inloggen Menu

Arts & Interaction

Deze minor van de Akademie voor Kunst en Vormgeving St.Joost gaat over interactie in de meest brede zin. Je kunt je verdiepen in technologische, digitale vormen van interactie, maar ook in de domeinen van social art en performancekunst. Kernvragen zijn: Hoe kun je je publiek betrekken bij je maakproces? Hoe kun je je publiek laten deelnemen aan je werk?

Interdisciplinaire samenwerking

In deze minor werk je samen met studenten van andere disciplines. In teams doe je onderzoek en maak je werk. Je leert om effectief gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Verder organiseer je met de hele groep een expositie op een locatie buiten de academie. De afgelopen jaren waren er presentaties bij de Dutch Design Week in Eindhoven, bij V2 in Rotterdam en bij het Temporary Art Centre Eindhoven.

Externe partijen

Een deel van de minor werk je samen met externe partijen. De afgelopen jaren waren dat o.a. dagblad Trouw en multimedia productiehuis Submarine Channel. Het project met deze partners ging over nieuwe, interactieve vormen van journalistiek. Tijdens de minor leer je om dergelijke samenwerkingen professioneel aan te pakken, vanuit jouw eigen interesses en voorwaarden.

Theorie

In de theorielessen verdiep je je in de ontwikkeling van interactieve kunst en vormgeving. Verder doe je onderzoek naar de impact van de interactie- en netwerktechnologie op onze samenleving. Daarbij lees je teksten van Gilles Deleuze, Manuel Castells, Alessandro Baricco, Douglas Rushkoff en vele andere denkers.

Leerdoelen

In de minor Arts & Interaction leer je:

  • als beeldmaker gebruik maken van interactie in jouw werk(proces),
  • productief samenwerken met studenten van andere disciplines,
  • professioneel samenwerken met externe partijen,
  • verschillende vormen van beeldend en theoretisch onderzoek toepassen,
  • reflecteren op jouw artistieke of professionele positie.

Aanvullende informatie

Arts & Interaction is ook toegankelijk voor studenten uit het buitenland. Als er buitenlandse deelnemers zijn, is het onderwijs Engelstalig.

Er is een syllabus met meer informatie over de minor Arts & Interaction. Deze is te vinden op de website van AKV|St.Joost.

Het aantal plaatsen is beperkt. Stuur voordat je je aanmeldt een mail naar minorinschrijving.akvstjoost@avans.nl. Je ontvangt dan direct al informatie over de toelatingsprocedure. Vermeld duidelijk welke minor je wilt volgen.

Ingangseisen

  • Je wilt experimenteren met verschillende vormen van interactie.
  • Je beschikt over voldoende creativiteit en beeldend vermogen.
  • Je hebt een actieve houding en staat open voor samenwerking.
  • Je studeert Beeldende Kunst, Vormgeving, CMD, Journalistiek, Cultuurwetenschappen, Sociologie, Politicologie of je volgt een aanverwante opleiding.
  • Je hebt je propedeuse behaald.

Selectie vindt plaats op basis van een portfolio en motivatiebrief. Als je je hebt aangemeld, ontvang je meer informatie hierover.

Toetsing

Halverwege de minor voer je een voortgangsgesprek. Je krijgt dan feedback op je werkproces en je verneemt wat je nog moet doen om het eindniveau te behalen. Aan het einde van de minor word je beoordeeld op vijf toetsonderdelen: onderzoek, werk, positionering, presentatie en professionaliteit. Om de minor af te ronden moet je voor ieder toetsonderdeel een 6 of hoger halen.