Kies op maat

Inloggen Menu

Arts & Interaction

Deze minor van de Akademie voor Kunst en Vormgeving St.Joost gaat over interactie in de meest brede zin. Je kunt je verdiepen in technologische, digitale vormen van interactie, maar ook in social art en performancekunst. Je mag directe en lijflijke interactie vormgeven maar ook interactie via een scherm of installatie. Kernvragen zijn: Hoe kun je je publiek betrekken bij je maakproces? Hoe kun je je publiek laten deelnemen aan je werk?

Interdisciplinaire samenwerking
In deze minor werk je samen met studenten van andere disciplines. In teams doe je onderzoek en maak je werk. Je leert om effectief gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Aan het einde van de minor organiseer je met de hele groep een expositie op een locatie buiten de academie. De afgelopen jaren waren er presentaties bij de Dutch Design Week in Eindhoven, bij V2 in Rotterdam en bij het Temporary Art Centre Eindhoven.

Externe partijen
Een deel van de minor werk je samen met externe partijen. De afgelopen jaren waren dat dagblad Trouw en multimedia productiehuis Submarine Channel. Het project met deze partners ging over nieuwe, interactieve vormen van journalistiek. Tijdens de minor leer je om vraagstukken van de samenwerkingspartners te verbinden aan jouw eigen interesses en voorwaarden. Bovendien leer je op professionele wijze te communiceren en presenteren.

Theorie
In de theorielessen verdiep je je in de ontwikkeling van interactieve kunst en vormgeving. Verder doe je onderzoek naar de invloed van de interactie- en netwerktechnologie op onze samenleving. Daarbij bestudeer je teksten van Gilles Deleuze, Manuel Castells, Alessandro Baricco, Douglas Rushkoff en vele andere denkers.

Onderzoek
Tijdens de minor doe je veel onderzoek. Je onderzoek is beeldend: tekenen, fotograferen, materiaalexperimenten doen, nieuwe technieken uitproberen, enz. En je onderzoek is talig: werk analyseren, teksten bestuderen, interviewen, discussiëren, reflecteren, enz.

Begeleiding
Docenten uit verschillende artistieke vakgebieden, zoals beeldende kunst, illustratie, animatie, fotografie, film, grafisch of ruimtelijk ontwerp begeleiden je tijdens de minor. Ook volg je lezingen en workshops van gastdocenten.

Leerdoelen

In de minor Arts & Interaction leer je:

  • als beeldmaker ingaan op actuele, maatschappelijke vraagstukken,
  • productief samenwerken met studenten van andere disciplines,
  • professioneel samenwerken met externe partijen,
  • verschillende vormen van beeldend en theoretisch onderzoek toepassen,
  • reflecteren op jouw artistieke of professionele positie.

Aanvullende informatie

De voertaal van de minor Arts & Interaction is Engels.

Je volgt deze minor op de locatie van AKV|St.Joost in Breda. Kijk voor meer informatie op akvstjoost.nl.

Deze minor heeft een beperkt aantal plaatsen. Stuur voordat je je aanmeldt een mail naar minorinschrijving.akvstjoost@avans.nl. Je hoort dan of er plaats beschikbaar is en je ontvangt informatie over de toelatingsprocedure. Vermeld duidelijk welke minor je wilt volgen.

Ingangseisen

  • Je studeert Beeldende Kunst, Vormgeving, CMD, Journalistiek, Cultuurwetenschappen, Mediastudies of je volgt een aanverwante opleiding.
  • Je hebt je propedeuse behaald.
  • Je bent creatief en hebt beeldend vermogen.
  • Je hebt belangstelling voor maatschappelijke onderwerpen.
  • Je hebt een actieve houding en staat open voor samenwerking.

Selectie vindt plaats op basis van een portfolio en motivatiebrief.

Toetsing

Halverwege de minor voer je een voortgangsgesprek. Je krijgt dan feedback op je studieproces en je bespreekt wat je nog moet doen om het eindniveau te behalen. Je sluit de minor af met een beoordeling op vijf toetsonderdelen: onderzoek, werk, positionering, presentatie en professionaliteit.