Kies op maat

Inloggen Menu

Online Marketing (+ blockchain) wordt Digital Nomads per 27-1-2020

Let op: deze minor wordt vervangen door de minor Digital Nomads!

Online marketing is iets wat je moet doen om het te leren; daarom ga je bij ons aan de slag bij en voor bedrijven of aan je eigen online concept. Je bekijkt de huidige online omgeving, je stelt een verbeteradvies op en voert dit uit. Learning by doing staat centraal. Veel studenten die deze minor volgen komen in het bedrijfsleven snel een leuke baan tegen, we hebben een groot netwerk met alumni hierdoor. 

Binnen de minor Digital Nomads werken we in verschillende vormen voor verschillende bedrijven. Multi-nationals afgewisseld met MKB bedrijven. De problematiek en context is verschillend en zal daarom nieuwe inzichten opleveren.

Onderwerpen die we behandelen social media analytics & strategie, video marketing, email-marketing, HTML en er komen begrippen aan bod als zoekmachine-optimalisatie voor app’s, video content en natuurlijk websites bouwen en verbeteren. We laten jullie zelf zoekmachine-adverteren (SEA), usability aanpassingen doorvoeren, Google Analytics toepassen en leadnurturing doorvoeren. Waar de klant behoefte aan heeft, gaan we ook echt doen.

Nieuw: binnen de minor gaan we ons 2 weken op de nieuwe technologie blockchain richten en hoe deze de online-marketing beïnvloedt.

Leerdoelen

We werken in een didactisch concept waarbij de student in de actieve rol geplaatst wordt. Geen hoorcolleges en eindeloze theorie watervallen, de student gaat op zoek naar wat voor hem/haar relevant is. Dit vraagt veel van de student aan discipline maar geeft een vergroot leereffect!

Online marketing bureau

Een dag in de week werken we voor een multinational, de real deal. Na een korte bedrijfsscan doen we het bedrijf verschillende voorstellen om online beter te kunnen renderen. Het bedrijf kiest de beste oplossingen en deze gaan we uitvoeren. We zijn dus een half jaar een online marketing bureau voor een paar grote namen uit de industrie of logistiek.

Het zijn intensieve sessies maar met dit soort projecten kan je later in  de praktijk niet meer verrast worden.

Interim marketeer
In een duo ga je werken voor een MKB bedrijf als interim marketeer. Je gaat daar kleine opdrachten uitvoeren en aantonen dat dit positief rendement levert. Wederom de praktijk in dus!

Website
Je bouwt in duo’s een website die je commercieel gaat maken. Tot nu toe hebben we drie studenten duo’s gehad die nu maandelijks geld verdienen met hun website. Hier zijn we natuurlijk trots op! Je kiest zelf waarover je dit doet als op het einde van de minor de kassa maar rinkelt. 

Je leert hoe je via Wordpress een website moet hosten en maken. We beginnen bij de basis; het helpt als je al voorkennis van hebt. 

Cursussen
We bieden verschillende cursussen aan om je kennisniveau te verhogen. Denk aan colleges over leadnurturing, social media strategie en nog veel meer.

Trainingen en workshops

In trainingen en workshops ontwikkel je vaardigheden die belangrijk zijn voor online-marketing. Voorbeelden hiervan zijn eyetracking, video optimalisatie, zoekmachine-adverteren, e-mail-marketing, online data-analyse, usability-analyse, e-commerce-optimalisatie, basic HTML-programmeren, creatieve denktechnieken, eventmanagement en storytelling.

Gastcolleges

Regelmatig geven deskundigen college over een specifiek onderwerp en delen hun ervaringen uit de beroepspraktijk met je. Bedrijven als Innocent en wetenschappers in de neuromarketing komen langs.

Aanvullende informatie

locatie

Deze minor is in Breda, je zal tevens één dag in de week bij een bedrijf op locatie werken. 

Introductie

We starten de minor met een introductie op locatie, inclusief overnachting. Hiervoor betaal je een eigen bijdrage.

Inschrijven en aanmelden

Online Marketing (+ blockchain) wordt Digital Nomads, dus aanmelden via de leerovereenkomst van Digital Nomads!

Lees meer over de aanmelding voor de minor en hoe je je kunt inschrijven bij Avans Hogeschool. Er is een beperkt aantal plaatsen voor de minor. Stuur een e-mail naar academiebureau.ce.orm.breda@avans.nl voordat je je aanmeldt. Dan reserveren we een plaats voor je. Vol=Vol. Vermeld duidelijk op welke locatie je de minor wilt volgen.

Deze minor valt onder de opleiding Commerciële Economie Breda (CE-B). Deze informatie heb je nodig voor je inschrijving in Studielink.

Ingangseisen

Deze is toegankelijk voor studenten van CE en ORM Breda en studenten van andere hogescholen.

De ingangseisen voor externe studenten zijn:

1. Je bent derde- of vierdejaars student en;

2. Je hebt je propedeuse behaald bij aanvang van de minor en;

3. Je hebt toestemming van je eigen examencommissie om deel te nemen aan deze minor.

Toetsing

De minor heeft een studiebelasting van 30 ECTS. Toetsing vindt plaats met een project, interim opdracht, kennisopdrachten en website.

Literatuur