Kies op maat

Inloggen Menu

Interdisciplinary Consultancy (open voor alle studies)

Wil je ervaren hoe het is om consultant te zijn? Kies dan voor de minor Interdisciplinary Consultancy. Je leert als junior consultant hoe het is om in een multidisciplinair team te werken aan een opdracht van een externe opdrachtgever. Dat kan zowel een bedrijf, instellingen of de overheid zijn. Iedere junior consultant kijkt vanuit zijn eigen expertise naar het probleem en naar een oplossing. Hierdoor kom je samen tot innovatieve ideeën. Je krijgt begeleiding van een docent (senior consultant) van Avans. 


INHOUD

Er komen diverse gastsprekers om over hun vakgebied te vertellen. Consultants, maar ook gastsprekers op het gebied van onderzoek, persoonlijke ontwikkeling of een ander onderwerp waar op een bepaalde moment behoefte aan is.

Je oefent met het:
• voeren van een intakegesprek met de opdrachtgever
• afbakenen en helder krijgen van het vraagstuk
• toepassen van onderzoeksmethoden
• analyseren van de gevonden data
• formuleren van oplossingen en adviezen
• presenteren van het advies

Daarnaast werk je aan diverse leerarrangementen (opdrachten) die we je aanbieden om de 5 competenties die in de minor centraal staan verder te ontwikkelen.

PROGRAMMA
De minor duurt 20 weken. Twee vaste dagen per week (dinsdag en donderdag) werk je vanuit het Urban Living Lab in Breda. En één dag in de week werk je met je projectteam op locatie bij de opdrachtgever. Dit is altijd in overleg met de opdrachtgever. De andere 2 dagen ga je aan de slag met het ontwikkelen van verschillende competenties. Daarnaast blijf je de hele periode in contact met studenten en docenten via de eigen Virtual Learning Community (VLC).

Behalve een gezamenlijk advies (met je projectteam) geef je ook een individueel deeladvies vanuit je eigen vakgebied. Aan dit advies besteed je ongeveer 80 uur.

Voor een betere indruk van de minor bezoek je onze website en bekijk je ons voorlichtingsfilmpje.

Leerdoelen

De volgende competenties staan centraal tijdens deze minor:

• multidisciplinaire expertise toepassen
• methoden van onderzoek toepassen
• analytisch vermogen inzetten bij concrete problemen in de beroepspraktijk
• een adviestraject managen
• richting geven aan de eigen ontwikkeling van kennis, vaardigheden en houding

Bovenstaande competenties zijn afgeleid uit de Dublin descriptoren, de Europees gehanteerde standaard, en standaard die in Nederland wordt gehanteerd: de zogenaamde HBO standaard. Je bent zelf in charge om aan te tonen welk niveau per competentie je bezit.

Aanvullende informatie

Let op:

De Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:

Business IT & Management Breda (BI-B)

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

Heb je nog vragen? Stuur me een mailtje en ik neem contact met je op: pha.walraven@avans.nl

Paul Walraven

Coordinator Minor IC
pha.walraven@avans.nl
Avans Hogeschool - AE&I
Hogeschoollaan 1
4818 CR  Breda

Ingangseisen

Deze minor staat open voor alle studenten. 

Naast enthousiasme en nieuwsgierigheid wordt van je verwacht dat je gemotiveerd bent om het programma zelf mede inhoud te geven. Eigen initiatief en pro-activiteit zijn hierbij essentieel. Daarom houden we met iedereen een individueel intakegesprek. Zo komen we erachter of dit onderwijsconcept jou aanspreekt en of jouw verwachtingen overeenkomen met wat de minor jou te bieden heeft. 

Inschrijven kan tot 21 december 2019 .

De minor Interdisciplinary Consultancy loopt van februari tot en met juni en van september tot en met januari. Per periode is er plaats voor ongeveer 24 studenten.

Deze minor wordt Nederlandstalig aangeboden in Breda. 

Toetsing

Toetsing van de competenties vindt plaats middels integratieve assessments, één halverwege en één aan het einde van de minor. Uitgangspunt van de Virtual Active Learning (VAL) methodiek is dat de student zelf de assessor moet overtuigen van het niveau waar hij/zij staat per competentie. De Virtual Learning Community (VLC) en de producten die gedurende de periode gemaakt worden, kunnen hierbij helpen.