Kies op maat

Inloggen Menu

Avans Innovative Studio - 15 ECTS

Kom langs bij de Studio of bezoek ons op de minormarkt op Avans Hogeschool! Bekijk voor een eerste indruk de Showreel Avans Innovative Studio en Facebook Avans Innovative Studio.

In deze minor geen reguliere vakken, geen regulier klaslokaal en ook geen gewone toetsen. Wat je wel krijgt zijn studio's, een open en vrije werkomgeving en wisselende vragen uit de praktijk. Je leert door te doen, ontwerpt en maakt concepten en werkende prototypes. Steeds binnen twee weken. De meerwaarde zit in de mix van studenten, interdisciplinair dus, de samenwerking met experts en docenten en de snelheid waarmee de vragen worden opgelost. Je bedenkt niet alleen iets, je maakt het ook echt.       

Leerdoelen

Je duikt in een breed spectrum van onderwerpen afhankelijk van betrokken opdrachtgevers en de vraagstukken die hen bezig houden. Je rekt je verbeelding op, leert nieuwe manieren van kijken aan en al doende verwerf je waardevolle kennis en vaardigheden. Je werkt aan de competenties realisatiekracht, creatief denken, probleemoplossend vermogen, innovatiekracht, interdisciplinair samenwerken, reflectief vermogen en professioneel handelen. In deze minor leer je meer over:

  • Wetenschap, engineering, media, computerprogrammeren, elektronica, product design, fashion design, muziek, kunst, film, animaties en documentaires maken;
  • Kritisch denkvermogen;
  • Creatief problemen oplossen;
  • Interdisciplinair samenwerken en co-creëren;
  • Het inzetten van technieken en technologieën;
  • Innovatief productdesign en ontwerpprocessen;
  • Het realiseren van een product en concept in een heel korte tijd;
  • Het toepassen van sociale en culturele vaardigheden.

Ingangseisen

Er zijn geen specifieke ingangseisen. We houden met iedereen een intakegesprek om verwachtingen af te stemmen.

We streven er naar zoveel mogelijk verschillende opleidingen in de minor bij elkaar te brengen.

Het maximaal aantal deelnemers aan Avans Innovative Studio is 30 personen. Dit aantal varieert per periode!

Algemene informatie

Taal: Nederlands / Engels bij deelname door internationale studenten

ECTS: 15

Duur: 10 weken (een periode)

Meer informatie: Esther Fijneman, innovativestudio@avans.nl

Literatuur

De literatuur die je gebruikt bepaal je tijdens de studio’s.

Rooster

Maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 15.30 uur.

Je start de minor met een PreCamp waarin je vaardigheden leert om je ideeën en concepten op verschillende manieren te realiseren en vorm te geven. En om te werken volgens het Studio concept. Daarna ga je aan de slag met de eerste studio van twee weken, ondersteund door een coach en een expert. Benodigde kennis en vaardigheden worden just-in-time aangeboden. De concrete inhoud verschilt per studio. Ook de ideeën en oplossingen die ontwikkeld worden bepalen de inhoud.

Tijdens de minor doorloop je na PreCamp minimaal drie studio’s. Je presenteert je werk aan het einde van elke studio en tijdens een finale expositie.

Toetsing

Per studio maak je na enkele prototypes, een "eindproduct". Tijdens dit proces houd je nauwgezet bij welke beslissingen je neemt, hoe deze uitpakken en hoe je switcht in oplossingsrichtingen. Je vult met je projectgroep (3 à 4 personen) dagelijks een projectblog met beelden en tekst. Feedback ontvang je van opdrachtgevers, je medestudenten en de studiocoach. Uiteindelijk word je beoordeeld op jouw persoonlijke groei gedurende de hele studioperiode, op een zevental competenties.

Aanvullende informatie

Let op: Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:

Business Innovation Den Bosch (BINNO-H)

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

De locatie van Business Innovation (Den Bosch) wijkt dus af van die van Avans Innovative Studio. AIS heeft een eigen Studioruimte in Breda!

 

Taal: Nederlands / Engels bij deelname internationale studenten

ECTS: 15

Duur: 10 weken (een periode)

Locatie: Breda

Meer informatie: Esther Fijneman, innovativestudio@avans.nl