Kies op maat

Inloggen Menu

Data science in Agrifood AVANS/HAS

Data is een belangrijk onderdeel in onze directe omgeving, maar ook in de landbouw en natuur. Iedere dag zien we nieuwe initiatieven ontstaan die het gebruik van data stimuleren. In deze gezamenlijke minor van Avans Hogeschool en de HAS ga je in een multidisciplinair team werken aan actuele complexe data gerelateerde projecten. Je werkt aan realistische business cases afkomstige van externe opdrachtgevers. De projecten zijn gericht op het werkveld agrifood en leefomgeving.

Data science in Agrifood in het kort

De focus van deze minor ligt op het opbouwen van kennis en ervaring in de toepassing van data science in praktijksituaties uit de agrifood.

Werken aan de projecten gaat hand in hand met de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden van data science.

Leerdoelen

  • Je kunt de actuele data science benaderingen en technieken en hun toepasbaarheid in data science projecten op het gebied van agrifood beoordelen
  • Je begrijpt actuele ontwikkelingen in het agrifood domein om data science technologie toe te kunnen passen op de specifieke domeineisen
  • Je begrijpt de verschillende vaardigheden die nodig zijn voor een succesvol (data science) project omdat je werkt met een multidisciplinair team van studenten

Ingangseisen

Om aan deze minor te kunnen deelnemen moet je je eerste studiejaar afgerond hebben en beschikken over minimaal 40 EC’s van het tweede studiejaar. Daarnaast heb je kennis van en/of affiniteit met data science en het agrifood domein.

Om de multidisciplinariteit te borgen kunnen interviews deel uit maken van het toelatingsproces.

Rooster

Data science in Agrifood is een fulltime minor. Het definitieve rooster is nog niet bekend. De onderwijsactiviteiten vinden hoofdzakelijk plaats bij de HAS en Avans Hogeschool op de Onderwijsboulevard in Den Bosch. Daarnaast zullen een aantal excursies en bezoeken aan de projectlocatie plaatsvinden.

Toetsing

  • Mondeling assessment data science (20%)
  • Onderzoeksverslag gericht op het agrifood domein (20%)
  • Projectverslag en resultaat (40%
  • Mondeling eind assessment (20%)

Aanvullende informatie

In de eerste periode zal de aandacht voornamelijk liggen op het opbouwen van de data science kennis. In de tweede periode zal de nadruk liggen op de projectactiviteiten.

Invulling

Data science fundamentals (1 EC)

Project (13 EC)

Architecture technology (2 EC)

Projectmanagement (1 EC)

Python for data science (2 EC)

Data analyse / data visualisatie  (1 EC)

Data Governance / master data management (2 EC)

Domein kennis van Agrifood (4 EC)

Data science challenges (2 EC)

Individuele leerdoelen (2EC)

 

De Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is: Informatica Den Bosch (IN-H). Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

Email: minoren.atd@avans.nl

Inhoudelijke vragen: Peter Vos (p.vos2@avans.nl)

Klik op minormagazine voor meer informatie over deze en andere minors van de Academie voor Technologie en Design, Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch.