Kies op maat

Login Menu

Minor juridisch advies

Deze minor leidt je in een korte periode van 20 weken op voor een juridische praktijkfunctie. Het gaat dan bijvoorbeeld om functies waarin je juridisch advies geeft op het gebied van wonen, werken en winkelen, bij een van de bedrijven  waarmee we samen zoals Achmea, DASm de Rechtswinkel, het Juridisch Loket, FNV of Surplus Welzijn.

De minor is echter ook leerzaam als je een andere juridische functie wilt vervullen, omdat je ook in die beroepen advies geeft. De vakken binnen de minor zijn ontwikkeld op advies en met hulp van de deelnemende bedrijven. De praktijk staat daarom centraal. Er vindt ook een voortdurende integratie plaats van juridische kennis, vaardigheden en praktijk. Diverse gastdocenten verzorgen een deel van het onderwijs. 

In de minor komen diverse beroepsproducten aan bod. Je schrijft een adviesbrief en je voert een intake- en adviesgesprek. Maar de grote rode draad door de minor is de stage die je loopt bij de Rechtswinkel. Je gaat bij deze organisatie meedraaien voor een aantal uur per week.

Mogelijk komt er nog een ander beroepsproduct, hierover meer informatie in november.

De vakken in de minor zijn:

  • arbeidsrecht
  • huurrecht
  • scheidingsrecht
  • kooprecht
  • burenrecht
  • intake- en adviesgesprekken 

Leerdoelen

De leerdoelen worden per onderdeel vastgesteld en worden bij de start van ieder vak bekend gemaakt.

Aanvullende informatie

Let op:

Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:

HBO-Rechten (RE-H)

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

Wil je meer informatie over de minor? Kijk dan eens op de website van de Juridische Hogeschool. Je kunt hier een filmpje vinden over de minor juridisch advies.

De minor bedrijfsjurist is 25 studiepunten. Naast de minor volg je een keuzevak a vijf studiepunten. Meer informatie hierover kun je krijgen via minors.jhs@avans.nl

Deze minor wordt aangeboden op de locatie van de Juridische Hogeschool in TILBURG. Meer informatie over deze locatie kun je vinden op de website. Het adres is Meerkoldreef!!! (niet Cobbenhagenlaan!). Bij locatie staat Avans - Tilburg, dit is een andere locatie (maar kan in het systeem niet aangepast worden).

Meer informatie kun je krijgen door een mail te sturen naar minors.jhs@avans.nl

Ingangseisen

Als je wilt deelnemen aan een minor die wordt aangeboden door de Juridische Hogeschool, dan moet je zowel het propedeutisch examen hebben behaald als 82 studievoortgangspunten uit de postpropedeutische fase van de opleiding HBO-Rechten op het moment van inschrijving.

Dit zijn de minimale ingangseisen. De minor wordt bij de Juridische Hogeschool in het vierde jaar aangeboden. Het is daarom sterk aan te raden om je pas voor de minor aan te melden als je je derde jaar bijna hebt afgerond.

Bij deze minor wordt de kennis van het verbintenissenrecht en het ondernemingsrecht uit voorgaande blokken voorondersteld. Het is ten zeerste aan te raden om deze vakken voorafgaand aan de minor met een voldoende af te sluiten. Kom je van een andere opleiding en twijfel je over de ingangseisen, neem dan contact op via minors.jhs@avans.nl

Toetsing

De toetsing vindt op verschillende manieren plaats. Er zijn in deze minor:

  • schriftelijke tentamens;
  • mondelinge toetsen;
  • schriftelijke stukken;
  • een portfolio.

Literatuur

De literatuur zal t.z.t. bekend worden gemaakt via de website.

Rooster

De colleges worden in werkcollegevorm aangeboden. Indien mogelijk worden er gastcolleges aangeboden die aansluiten bij het thema van de week of bij de actualiteiten. Het aantal contacturen zal ongeveer 15 uur bedragen.

Het betreft een minor in de voltijdopleiding van de Juridische Hogeschool. Dit betekent dat je van maandag tot en met vrijdag tussen 8.45 uur en 18.00 uur geroosterd kunt worden. Het rooster wordt een paar dagen voor aanvang van de minor bekend gemaakt. Het is niet mogelijk om het rooster eerder beschikbaar te stellen.