Kies op maat

Login Menu

Mediaprofessional

Te combineren met andere 7,5 ec minor(s)!


In deze praktische minor maak je in een groep een mediaproductie voor een opdrachtgever. Voorbeelden zijn het doorlopen van een volledig websiteproject, een onderzoek naar social media of het maken van een communicatiefilm. Altijd lever je een concreet product op met een advies over de crossmediale inzet. Daarnaast maak je een (beroepsgerelateerd) werkstuk op het gebied van media, mediawijsheid en technologie, waarin je verschillende ontwikkelingen op een rij zet, verschillende bronnen analyseert en vervolgens op basis van je eigen worldview een standpunt inneemt. Naast de praktische productie oefen je ook allerlei digitale vaardigheden op maat, met support vanuit ons MediaLAB. De minor wordt verder ondersteund via een aantal colleges over ontwikkelingen in de media, media-educatie en medialogica. Ook werken we nauw samen met een mediabedrijf (uitgever van een landelijke krant, inclusief excursie) en een MediaHUB zodat je ook van dichtbij ervaart hoe media gemaakt worden. Kortom: hoe kun jij in jouw werkveld een mediaprofessional worden? En we adviseren graag over uitbouw naar 15 EC, via Vrije Ruimte of in combinatie met andere minoren (Kunstminor of minor Filmbeschouwing).

 

 

Leerdoelen

Kennis opdoen rond media- en technolgie-ontwikkelingen / Kennis kunnen toepassen op mediavraagstukken / Kunnen onderzoeken / Analyseren van bronnen vanuit verschillende (interdisciplinaire) perspectieven / Eigen standpunt kunnen innemen op basis van eigen worldview / Media leren inzetten in de beroepspraktijk / Zelf mediavaardig en meer mediageletterd worden / Media-advies geven in zakelijke context / ...

Aanvullende informatie

Maak zelf een combinatiepakket van 15 EC of 30 EC!
Maak zelf een combinatie van 2 of 4 minors om 15,0 EC of 30 EC aan vrije punten te kunnen besteden. Klik op: http://www.che.nl/studeren/open-minoren/alle-open-minoren en kijk welke minors rooster technisch te combineren zijn. Let op: Wanneer je kiest voor het volgen van 2, 3 of 4 minors van 7,5 EC, dien je voor elke minor apart een leerovereenkomst aan te vragen.

Benieuwd naar de ervaring van een minorstudent?
Bekijk onderstaande filmpjes en de website van de CHE: www.che.nl/openminoren

Procedure na inschrijving:

 1. Na het downloaden van je leerovereenkomst(en) krijg je zo spoedig mogelijk een mail met daarin of er bij jouw minor(s) nog ruimte is;
 2. Daarna stuur je een verzoek naar je eigen examencommissie met in de bijlage de door jou ondertekende leerovereenkomst(en);
 3. In afwachting van het besluit van je examencommissie reserveren wij de minorplaats(en);
 4. Je eigen examencommissie geeft akkoord door de leerovereenkomst(en) te ondertekenen en te voorzien van een stempel van je hogeschool;
 5. Deze ondertekende en gestempelde leerovereenkomst(en) stuur je naar kiesopmaatminors@che.nl;
 6. Nadat de leerovereenkomst(en) bij kiesopmaatminors@che.nl binnen is/zijn, ontvang je een mail met daarin de stappen die je moet ondernemen om je aanmelding voor de minor(s) definitief te maken.

Ingangseisen

 1. De propedeutische fase moet succesvol zijn afgerond.
 2. Verder verwachten we van je dat je competentie niveau 2 (post propedeuse) bezit. Dat betekent onderstaand:
 • We gaan er van uit dat je complexiteit kunt analyseren, leertaken kunt ontwerpen en zowel zelfstandig als interdisciplinair kunt samenwerken.
 • We prikkelen je om verschillende invalshoeken te hanteren en in dialoog te gaan met andere disciplines en culturen.
 • Gedurende de hele minor vragen we je ook om kritisch te reflecteren op inhoud, context, proces, eigen persoon, eigen beroep en levensbeschouwing.

Toetsing

De toetsing bestaat uit twee onderdelen: A Onderzoekend en persoonlijk werkstuk op het gebied van media, mediawijsheid en technologie B Groepsberoepsproduct (bruikbare mediaproductie voor een opdrachtgever)

Literatuur

Hieronder tref je de literatuurlijst aan met de literatuur die in 2016-2017 tijdens deze minor is gebruikt. Wijzigingen voor cursusjaar 2017-2018 zijn voorbehouden.

Verplichte literatuur

 1. Reader met artikelen die je voor het begin van de minor ontvangt.

Rooster

De colleges van deze minor worden in blok 1 ingeroosterd op maandag tussen 13.30 en 19.50 uur en/of op dinsdag tussen 16.10 en 19.50 uur.

Blok 1 loopt van 4-9-2017 tot en met 17-11-2017.