Kies op maat

Login Menu

Theater en creativiteit

Te combineren met andere 7,5 ec minor(s)!

Mensen zijn ongelooflijk creatief en begiftigd met veel verbeeldingskracht. Maar hoe maak je die verbeelding zichtbaar?
In deze minor ga je actief theater maken. Iedere les richt zich op het maken van theatrale producten en we werken zo gezamenlijk naar een performance toe.
Wil jij je creatieve potentieel aanboren en leren inzetten in je leven en beroep? Je gaat het ontdekken als je theatraal je grenzen durft te verleggen.
Een minor die je versteld kan laten staan over wat er in je schuil gaat!

 

Leerdoelen

Het programma van deze minor daagt je uit om persoonlijke grenzen op te zoeken en te verleggen. Leer op onorthodoxe manier na te denken over dagelijkse, organisatorische en maatschappelijke problemen. Leer startformuleren, divergeren en convergeren. Is het mogelijk om via theater tot een creatief advies te komen voor je eigen beroepspraktijk?

Aanvullende informatie

Kosten: 'Creativiteit. Hoe? Zo!' van Igor Byttebier (e-book é 20,99 en hardcopy é 39,95) + kosten 3-daagse reis + materiaalkosten voor eigen product

 

 

 

Maak zelf een combinatiepakket van 15 EC of 30 EC!
Maak zelf een combinatie van 2 of 4 minors om 15,0 EC of 30 EC aan vrije punten te kunnen besteden. Klik op: http://www.che.nl/studeren/open-minoren/alle-open-minoren en kijk welke minors rooster technisch te combineren zijn. Let op: Wanneer je kiest voor het volgen van 2, 3 of 4 minors van 7,5 EC, dien je voor elke minor apart een leerovereenkomst aan te vragen. 

Benieuwd naar de ervaring van een minorstudent?
Bekijk onderstaande filmpjes en de website van de CHE: www.che.nl/openminoren

Procedure na inschrijving:

  1. Na het downloaden van je leerovereenkomst(en) krijg je zo spoedig mogelijk een mail met daarin of er bij jouw minor(s) nog ruimte is;
  2. Daarna stuur je een verzoek naar je eigen examencommissie met in de bijlage de door jou ondertekende leerovereenkomst(en);
  3. In afwachting van het besluit van je examencommissie reserveren wij de minorplaats(en);
  4. Je eigen examencommissie geeft akkoord door de leerovereenkomst(en) te ondertekenen en te voorzien van een stempel van je hogeschool;
  5. Deze ondertekende en gestempelde leerovereenkomst(en) stuur je naar kiesopmaatminors@che.nl;
  6. Nadat de leerovereenkomst(en) bij kiesopmaatminors@che.nl binnen is/zijn, ontvang je een mail met daarin de stappen die je moet ondernemen om je aanmelding voor de minor(s) definitief te maken.

Ingangseisen

Deze minor staat open voor iedere CHE-student. Je moet echter solliciteren om hier aan mee te kunnen doen.
We zijn op zoek naar mensen met lef, die buiten hun comfortzone willen komen en het leuk en boeiend vinden om theater te maken en niet bezig zijn met ‘of ze het wel goed doen’.  Daarnaast moet je het leuk vinden om met een groep een performance te gaan maken en het geen probleem vinden als je de normale lestijden daarbij enigszins afwijken.- Direct na je inschrijving moet je een motivatiebrief mailen aan Cmbakema@che.nl. - 1 juli hoor je van Charissa Bakema of je wel/niet bent toegelaten. - Word je niet toegelaten, neemt Bureau Studentzaken contact met je op en kan je dan eventueel inschrijven bij een CHE-minor waar nog ruimte is. - Schrijf in de brief:  Je naam, studierichting, leerjaar en studentnummer. Stel jezelf voor waarbij je duidelijk maakt: Waarom je mee wilt doen en wat je wil bereiken door het volgen van deze minor. Wat jij biedt aan de andere studenten die meedoen. Hoe je gaat voorkomen dat je jezelf consumptief opstelt. Welke grenzen jij absoluut wil hebben verlegd tijdens de minor en hoeveel uitdaging jij daarin aangaat. Voeg je CV toe (daarmee geef je ons wat meer zicht op je achtergrond en werkervaring)

Toetsing

Tijdens drie reisdagen wordt je met een groep op pad gestuurd met opdrachten. De reisdagen worden de inspiratiebron voor de weken erna. Je gaat verhalen en situaties verzamelen die leiden tot een theatraal verhaal en een theatrale performance. Lessen, oefenbijeenkomsten en coaching helpen je om tot een creatieve performance en een creatief advies te  komen. Tenslotte maak je nog je eigen TED-talk om een theoretisch gefundeerde visie op theater en creativiteit te vertolken.  De vorm van presentatie van de verschillende producten wordt door de studenten in samenwerking met de docenten ontworpen, georganiseerd en uitgevoerd. Voor deze minor is aanwezigheid tijdens alle bijeenkomsten essentieel.

Literatuur

'Creativiteit. Hoe? Zo!' van Igor Byttebier (e-book é 20,99 en hardcopy é 39,95) 

Rooster

De colleges van deze minor worden in blok 2 ingeroosterd op maandag tussen 13.30 en 19.45 uur en/of op dinsdag tussen 16.10 en 19.45 uur.

Blok 2 loopt van 20-11-2017 tot en met 9-02-2018.