Kies op maat

Login Menu

Traineeship

Van student naar professional in de praktijk

Wil jij lekker aan het werk en betaald afstuderen? Studeren en direct werkervaring op doen? Jezelf ontwikkelen en bouwen aan je CV? Na je afstuderen meteen een baan hebben? En studeer jij Social Work? Volg dan de minor Traineeship Social Work.

Bij deelname aan deze minor word je als trainee voor twee jaar aan een werkgever verbonden. Bij deze organisatie volg je de minor en studeer je af. En mooi meegenomen: na je afstuderen blijf je sowieso nog een jaar bij deze organisatie werken. 

Want hoewel je de minor na het eerste semester afsluit, verbind je je in totaal voor twee jaar aan de organisatie. Het eerste leerjaar zet je je 32 uur per week in voor je werkgever: 18 uur krijg je uitbetaald als werknemer, en 14 uur besteed je aan je afstuderen. Het tweede jaar, na je afstuderen, krijg je een contract voor minimaal 24 uur per week bij de werkgever. Gedurende deze twee jaar krijg je voortdurend begeleiding bij je professionele ontwikkeling.

Tijdens dit traineeship volg je samen met andere trainees een programma dat gericht is op kennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo bouw je aan jezelf als professional met behulp van de werkgever, de CHE en Westerduin Talent.

 

Bij te weinig inschrijvingen gaat deze minor niet door. 

Leerdoelen

Je begint het traineeship in het vierde jaar van je opleiding Social Work. De minor sluit je na één semester af, het afstuderen neemt twee semesters in beslag. Nadat je afgestudeerd bent, krijg je een contract en blijf je nog een jaar aan het werk bij de organisatie. Gedurende de twee jaar word je begeleid door de organisatie, de CHE en Westerduin Talent. Zo doe je werkervaring op in de praktijk, volg je interessante masterclasses en krijg je begeleiding bij je professionele ontwikkeling.

Aanvullende informatie

Er is ruimte voor 10 niet-CHE studenten.

Deze minor is geschikt voor Social Work studenten die in de praktijk willen leren en zich willen verbinden aan een werkgever.

Naast het inschrijven voor deze minor solliciteer je op een traineeshipvacature. Deze vacatures kun je vinden via de volgende link: Traineeship

Mocht je vragen hebben over het traineeship of de traineeshipvacatures kan je bellen naar 0318 – 760 460

Procedure na inschrijving:

 1. Na het downloaden van je leerovereenkomst(en) krijg je zo spoedig mogelijk een mail met daarin of er bij jouw minor(s) nog ruimte is;
 2. Daarna stuur je een verzoek naar je eigen examencommissie met in de bijlage de door jou ondertekende leerovereenkomst(en);
 3. In afwachting van het besluit van je examencommissie reserveren wij de minorplaats(en);
 4. Je eigen examencommissie geeft akkoord door de leerovereenkomst(en) te ondertekenen en te voorzien van een stempel van je hogeschool;
 5. Deze ondertekende en gestempelde leerovereenkomst(en) stuur je naar kiesopmaatminors@che.nl;
 6. Nadat de leerovereenkomst(en) bij kiesopmaatminors@che.nl binnen is/zijn, ontvang je een mail met daarin de stappen die je moet ondernemen om je aanmelding voor de minor(s) definitief te maken.

Ingangseisen

Deze minor is geschikt voor Social Work studenten die in de praktijk willen leren en zich willen verbinden aan een werkgever.

Naast het inschrijven voor deze minor solliciteer je op een traineeshipvacature. Deze vacatures kun je vinden via de volgende link: https://westerduintalent.nl/traineeships/che/

Mocht je vragen hebben over het traineeship of de traineeshipvacatures kan je bellen naar 0318 – 760 460

Verdere ingangseisen:

 1. De propedeutische fase moet succesvol zijn afgerond.
 2. Verder verwachten we van je dat je competentie niveau 2 (post propedeuse) bezit. Dat betekent onderstaand:
 • We gaan er van uit dat je complexiteit kunt analyseren, leertaken kunt ontwerpen en zowel zelfstandig als interdisciplinair kunt samenwerken.
 • We prikkelen je om verschillende invalshoeken te hanteren en in dialoog te gaan met andere disciplines en culturen.
 • Gedurende de hele minor vragen we je ook om kritisch te reflecteren op inhoud, context, proces, eigen persoon, eigen beroep en levensbeschouwing.

Toetsing

Om de minor succesvol af te ronden volg je masterclasses. De masterclasses zijn onder andere gericht op kernkwaliteiten, regie pakken over eigen ontwikkeling en leven en werken vanuit passie. Daarnaast worden er ook zaken behandeld die meteen op de werkvloer toegepast kunnen worden, zoals omgaan met agressie en het werken met verschillende communicatiestijlen. Externe sprekers en trainingen zullen onderdeel zijn van de masterclasses. Deze masterclasses worden georganiseerd door de CHE en Westerduin Talent.

Om je te ontwikkelen tot professional is er ruimte voor supervisie met de andere trainees onder leiding van een coach. Tijdens deze momenten kan je samen sparren, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.

Rooster

September-februari

Het exacte rooster wordt t.z.t. bekend gemaakt. 

Het traineeship loopt nog 1,5 jaar door.