Kies op maat

Inloggen Menu

Art & Creativity deel 1

Deze minor is helaas vol

Zet je creatieve ontwikkeling op het juiste spoor

  “Als een stem van binnen zegt ‘je kunt niet schilderen’ - schilder dan, en de stem zal tot zwijgen gebracht worden.”

- Vincent van Gogh -

Wil jij graag jouw creativiteit en kunstzinnige talenten inzetten in je toekomstige beroep? Of wil jij je onderscheiden vanwege je creatieve en innoverende oplossingen in jouw beroepspraktijk? Hou je ervan om in het diepe te springen, nieuwe werelden te ontdekken en onverwachte ervaringen op te doen? En ben je geïnteresseerd in de wereld om je heen waarin je iets wilt betekenen?

In de minor Art & Creativity leer je met gebruik van kunst en cultuur je eigen beroeps- en maatschappijvisie te ontdekken. Art & Creativity is zowel voor kunststudenten als voor iedereen die zich graag verder wil verdiepen in kunst en cultuur met het oog op de beroepspraktijk. In deze minor ontwikkel je hoe dan ook jouw talenten en leer je inspiratiebronnen te vinden en te linken aan je levensbeschouwing en maatschappelijke ontwikkelingen. 

Bij te weinig inschrijvingen gaat deze minor helaas niet door.Leerdoelen

Deze minor bestaat uit de basismodule Art & Creativity – deel I (september-november, 15 EC). Deze is samen te volgen met de verdiepende module Art & Creativity – deel II  (november-februari, 15 EC).

Aanvullende informatie

Procedure na inschrijving:

 1. Download je leerovereenkomst(en) stuur daarna een verzoek naar je eigen examencommissie met in de bijlage de door jou ondertekende leerovereenkomst(en).
 2. In afwachting van het besluit van je examencommissie reserveren wij de minorplaats(en);
 3. Je eigen examencommissie geeft akkoord door de leerovereenkomst(en) te ondertekenen en te voorzien van een stempel van je hogeschool;
 4. Deze ondertekende en gestempelde leerovereenkomst(en) stuur je naar kiesopmaatminors@che.nl;
 5. Nadat de leerovereenkomst(en) bij kiesopmaatminors@che.nl binnen is/zijn, ontvang je een mail met daarin de stappen die je moet ondernemen om je aanmelding voor de minor(s) definitief te maken.

Ingangseisen

ART & CREATIVITY TRACK I 

Bij deze minor hoort een motivatiebrief die je direct na je aanmelding mailt naar Carmen Bakker (cambakker@che.nl). Mochten er teveel aanmeldingen komen, dan gaan we selecteren op basis van de inhoud van de brieven.

In deze brief beantwoord je de volgende vragen:
1. Wie ben je, welke opleiding doe je?
2. Waarom wil je meedoen aan deze minor? Wat wil je leren?
Je voegt een CV toe.

 

Verdere ingangseisen:

  1. De propedeutische fase moet succesvol zijn afgerond.
  2. Verder verwachten we van je dat je competentie niveau 2 (post propedeuse) bezit. Dat betekent onderstaand:
  • We gaan er van uit dat je complexiteit kunt analyseren, leertaken kunt ontwerpen en zowel zelfstandig als interdisciplinair kunt samenwerken.
  • We prikkelen je om verschillende invalshoeken te hanteren en in dialoog te gaan met andere disciplines en culturen.
  • Gedurende de hele minor vragen we je ook om kritisch te reflecteren op inhoud, context, proces, eigen persoon, eigen beroep en levensbeschouwing.

Toetsing

Art & Creativity – deel I bestaat uit:  

Deel A: Duik in Cultuur  

Tijdens dit deel van de minor ligt de nadruk op het vinden van creatieve vrijheid via een ontregelende reis waarin je actief je vertrouwde denk- en doe-paden verlegt. Je laat je inspireren en uitdagen door prikkelende tentoonstellingen, voorstellingen, symposia, concerten en verhalen. Uiteindelijk werk je toe naar een Position Paper en een beroepsproduct. 

 

Deel B: Creativity track 

Je maakt kennis met verschillende kunstdisciplines door workshops theater, muziek, beeldend, film of verhalen vertellen. Daarbij doorloop je een ontwerpproces, uitlopend in een presentatie van een product. Je werkt hierbij deels individueel, deels samen naar een eindvoorstelling. Binnen deze minor is veel aandacht voor het ontwikkelen van je eigen (levensbeschouwelijke) identiteit als kunstenaar/creatieve professional door creatieve en confronterende coaching waarbij je wordt uitgedaagd persoonlijke dilemma’s op te zoeken en aan te gaan. 

Rooster

september - november.

Het exacte rooster zal t.z.t. bekend gemaakt worden.