Kies op maat

Inloggen Menu

Traineeship Social Work

Van student naar professional in de praktijk

Wil jij lekker aan het werk en betaald afstuderen? Studeren en direct werkervaring op doen? Jezelf ontwikkelen en bouwen aan je CV? Na je afstuderen meteen een baan hebben? En studeer jij Social Work? Volg dan de minor Traineeship Social Work.

Bij deelname aan deze minor word je als trainee voor twee jaar aan een werkgever verbonden. Bij deze organisatie volg je de minor en studeer je af. En mooi meegenomen: na het afstuderen blijf je sowieso nog een jaar bij deze organisatie werken.

Want hoewel je de minor na het eerste semester afsluit, word je in totaal voor twee jaar aan de organisatie verbonden. Het eerste leerjaar zet je je 32 uur per week in voor je werkgever: 18-24 uur krijg je uitbetaald als werknemer, en 14 uur besteed je aan je afstuderen. Het tweede jaar, na je afstuderen, krijg je een contract voor minimaal 24 uur per week bij de werkgever. Gedurende deze twee jaar krijg je voortdurend begeleiding bij je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Je volgt tijdens dit traineeship een programma dat gericht is op kennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo bouw jij met de andere trainees aan jezelf als professional met behulp van de werkgever, de CHE en Westerduin Talent.

Leerdoelen

Een belangrijke aspect voor goed sociaal werk is om jezelf voortdurend te ontwikkelen als professional. Als trainee maak je daarmee een vliegende start. Vanuit jouw doelen als trainee en de extra begeleiding vanuit het traineeship, ontwikkel jij je namelijk tot een waarde gedreven professional. Dit helpt om je te verhouden tot de waan van de dag en te doen wat nodig is.

Tijdens de traineeship ontwikkel jij je waarden en vaardigheden om zelf tot je recht te komen als social worker in de zorg om zo bij te dragen aan de organisatie.

Aanvullende informatie

Procedure na inschrijving:

 1. Download je leerovereenkomst(en) stuur daarna een verzoek naar je eigen examencommissie met in de bijlage de door jou ondertekende leerovereenkomst(en).
 2. In afwachting van het besluit van je examencommissie reserveren wij de minorplaats(en);
 3. Je eigen examencommissie geeft akkoord door de leerovereenkomst(en) te ondertekenen en te voorzien van een stempel van je hogeschool;
 4. Deze ondertekende en gestempelde leerovereenkomst(en) stuur je naar kiesopmaatminors@che.nl;
 5. Nadat de leerovereenkomst(en) bij kiesopmaatminors@che.nl binnen is/zijn, ontvang je een mail met daarin de stappen die je moet ondernemen om je aanmelding voor de minor(s) definitief te maken.

Ingangseisen

Deze minor is geschikt voor Social Work studenten die in de praktijk willen leren en zich willen verbinden aan een werkgever.

Naast het inschrijven voor deze minor solliciteer je op een traineeshipvacature. Deze vacatures kun je vinden via de volgende link: https://westerduintalent.nl/werkzoekenden/traineeship-social-work/

Mocht je vragen hebben over het traineeship of de traineeshipvacatures kan je bellen naar 0318–760 460 of mailen naar info@westerduintalent.nl

Verdere ingangseisen: 

  1. De propedeutische fase moet succesvol zijn afgerond.
  2. Verder verwachten we van je dat je competentie niveau 2 (post propedeuse) bezit. Dat betekent onderstaand:
  • We gaan er van uit dat je complexiteit kunt analyseren, leertaken kunt ontwerpen en zowel zelfstandig als interdisciplinair kunt samenwerken.
  • We prikkelen je om verschillende invalshoeken te hanteren en in dialoog te gaan met andere disciplines en culturen.
  • Gedurende de hele minor vragen we je ook om kritisch te reflecteren op inhoud, context, proces, eigen persoon, eigen beroep en levensbeschouwing.

Toetsing

Om de minor succesvol af te ronden volg je maandelijks een masterclass. Deze masterclasses gaan onder andere over regiepakken over eigen ontwikkeling en leven, en werken vanuit passie. Daarnaast gaat het over thema’s die je meteen op de werkvloer kunt toepassen. Bijvoorbeeld het omgaan met agressie en het werken met verschillende communicatiestijlen. Deze masterclasses worden georganiseerd door de CHE en Westerduin Talent.

Je ontwikkelt je niet alleen, maar juist samen met andere trainees in een professional learning community (PLC) onder leiding van een coach. Dit gebeurt op een stoel achter een tafel, maar ook tijdens pizza, een wandeling of door middel van cultuur. In januari ’21 is je onboardingstoets en de portfoliotoets voor persoonlijke professionaliteit. In juni ’21 presenteer je een workshop en lever je jouw tweede portfolio in.

In het tweede jaar van het traineeship ben je afgestudeerd, maar gaan de masterclasses en de PLC door.

Rooster

Data: September - Februari