Kies op maat

Inloggen Menu

Event Management

Heb jij iets met evenementen, beurzen of congressen? Heb je organisatietalent en gevoel voor marketing en  communicatie, ben je creatief, stressbestendig en heb je vooral geen 9-tot-5-mentaliteit? Dan is de minor Event Management misschien iets voor jou!

In de internationale economie nemen beurzen, evenementen en festivals een heel belangrijke plaats in en veel bedrijven maken gebruik van evenementen in de marketingmix om een onderscheidende positie in te nemen ten opzichte van de concurrentie of om afnemers aan hun merk of organisatie te binden. Een goede en professionele organisatie van evenementen is daarbij een belangrijke succesfactor.

Lessen op maandag en dinsdag

De minor Event Management geeft je inzicht in de evenementenbranche. Daarbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan alle facetten die voor de ontwikkeling of organisatie van een succesvol (hybride) evenement belangrijk zijn.

De theorie van de minor Event Management is opgebouwd uit de modules Projectmanagement, Eventmarketing, Logistiek management, Communicatie, Imagineering, Online/hybride events, training Pitchen en relatiebeheer en een Design challenge.
Als onderdeel van de lessen werk je in een multidisciplinair studententeam aan projectopdrachten van opdrachtgevers uit de evenementenbranche.

Eventstage op woensdag, donderdag en/of vrijdag

Evenementen leer je niet door alleen de boeken in te duiken, maar vooral ook door te doen. 

Op woensdag, donderdag en/of vrijdag ga je aan de slag met een individuele eventstage bij een bedrijf in de evenementenbranche.  Waar je stage gaat lopen, mag je grotendeels zelf bepalen.

Aanmelden
Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de online kick-off van de minor.  Hierin ontvang je alle info over de minor, gaan we de gesprekken aan omtrent je motivatie en ontvang je informatie over de eventstage en waar deze aan moet voldoen.
Daarna heb je dan nog ruim de tijd om deze eventstage te regelen voordat de minor echt van start gaat. 
Zonder eventstage is het niet mogelijk om deel te nemen aan de minor. Je kunt je eventstage bijvoorbeeld lopen bij  sportevenementen, festivals, zakelijke events, een theater of poppodium.

Ingangseisen

Businessopleidingen geen.  Buiten het domein BMR of Kies op maat: competenties op het gebied van management, marketing en/of communicatie.

Rooster

Lessen op maandag en dinsdag, Eventstage op woensdag, donderdag en/of vrijdag


Toetsing

projectplannen, pitches, portfolio, organisatie van een hybride event en eventstage

Aanvullende informatie

 

Het niveau van de minor is gevorderd.

Houd er rekening mee dat deze minor opgebouwd is uit een theoretisch gedeelte (op maandag en dinsdag les) en een gedeelte praktijk. De praktijk wordt uitgevoerd in een individuele eventstage, waarbij het event waar je aan werkt in de stageperiode moet vallen.