Kies op maat

Inloggen Menu

Event Management

Heb jij wat met evenementen, beurzen of congressen? Heb je organisatietalent en gevoel voor marketing communicatie, ben je creatief, stressbestendig en heb je vooral geen 9 tot 5 mentaliteit? Dan is de minor Event management misschien wat voor jou!

 

In de internationale economie nemen beurzen, evenementen en festivals een steeds belangrijker plaats in, en veel bedrijven maken gebruik van evenementen in de marketingmix om een onderscheidende positie in te nemen ten opzichte van de concurrentie of om afnemers aan je merk of organisatie te binden. Een goede en professionele organisatie is daarbij een belangrijke succesfactor voor evenementen.

De minor Event Management geeft je inzicht in de evenementenbranche waarbij uitgebreid aandacht besteed wordt aan alle facetten die voor de ontwikkeling of organisatie van een succesvol evenement belangrijk zijn. De snelle ontwikkelingen van bijv social media, technologieën als augmented-reality, crowd-management en veiligheid maken dat de evenementenbranche ook snel moet mee veranderen. De vele voorbeelden van gastsprekers in de lessen maken dat je hier inzicht in krijgt..

De theorie van de minor Event Management is opgebouwd uit de modules Projectmanagement, Eventmarketing, Logistiek management, Communicatie, Imagineering, Financieel Management, Commerciële Vaardigheden en Creativiteitsvaardigheden. 

Evenementen leer je niet door alleen de boeken in te duiken, maar vooral ook door te doen.

Bij deze minor heb je op maandag en dinsdag les en werk je in een multidisciplinair studenten team aan projectopdrachten van opdrachtgevers uit de evenementenbranche.

Op woensdag, donderdag en/of vrijdag ga je aan de slag met je eventstage bij een bedrijf in de evenementenbranche. We bieden een grote keus uit stages aan, maar in overleg kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een passende stage in de evenementenbranche.

Met vrije studiepunten bieden we je de mogelijkheid om ook eens een kijkje achter de schermen te nemen bij een groot evenement, zoals bijvoorbeeld Walibi Halloween Fright Nights, Bevrijdingsfestival of Sportgala. Houd er rekening mee dat je dus af en toe in een weekend zal moeten werken.

 

Aanvullende informatie

Het niveau van de minor is gevorderd

Ingangseisen

competenties op het gebied van MG/Eco of MG/Com

Toetsing

toetsing

Rooster

Bij deze minor heb je op maandag en dinsdag les en werk je aan projectopdrachten. Op woensdag, donderdag en/of vrijdag ga je aan de slag met je eventstage voor externe opdrachtgevers.