Kies op maat

Inloggen Menu

Fundraising, Grantmaking & Sponsoring international (nu: minor non-profit business 2).

Deze minor wordt aangeboden onder de naam Non-profit Business.

 

Fundraising, Grantmaking & Sponsoring International

Business, Media en Recht

 

Heb je een idee en zoek je medestanders of geld? Om jouw unieke plan te realiseren?

In de projectminor FG&S International leer je de tools die nodig zijn om van een idee naar een gerealiseerd project te komen. De filantropische sector is groot: in Nederland gaat hier jaarlijks bijna € 6 miljard in om. Bestaande uit diverse particuliere fondsen, verenigingen, stichtingen en andere organisaties, die een zogenaamd “algemeen nut doel” hebben: van theatergezelschap tot daklozenopvang, van ontwikkelingsorganisatie tot een betaald voetbalorganisatie (BVO). Een snelgroeiende branche, waarin het draait om twee zaken: het verwezenlijken van bepaalde maatschappelijke doelen en het geld dat hiervoor nodig is. Door een terugtredende overheid zijn veel organisaties gedwongen op zoek te gaan naar andere inkomstenbronnen. Een groeiende aandacht is er internationaal voor de ‘sociale onderneming’ en voor de ‘cultuur ondernemer’. Er is een duidelijke trend waarneembaar dat ook bedrijven een bijdrage willen leveren aan de maatschappij.

In ‘FG&S - International' bouwen studenten bij Windesheim - als enige hbo-instelling in Nederland - aan een stevige set kennis en vaardigheden voor het werken in de boeiende wereld van het private geld. Windesheim streeft naar officiële certificering door de sector voor studenten die beide minoren (FG&S èn FG&S - International) met glans hebben doorlopen.

Tijdens de projectminor werken studenten samen aan een groot project voor bv. een vermogensfonds, een fondsenwervende instelling (maatschappelijk of cultureel) of een BVO. Ook volgen studenten ondersteunende colleges in o.a. Recht, Management & Charity, Verantwoording, Monitoring & Evaluatie. Daarnaast volgt de student enkele keuzevakken waarin de internationale component nadrukkelijk aan bod komt en verdiept zich in een daaraan gekoppelde keuzeopdracht. Ook leert de student praktische vaardigheden als een projectaanvraag beoordelen en het opstellen van een advies hierover voor het bestuur. Verder wordt de student wegwijs gemaakt in "subsidieland".

Een meerdaagse excursie naar Brussel en andere activiteiten buiten Windesheim zijn onderdeel van deze minor.

De minor is van belang voor een breed scala HBO-studenten met verschillende achtergrond binnen en buiten Hogeschool Windesheim (business/economisch, sport, cultuur, zorg e.a. sectoren - opleidingen als COM, CE, BMER, Calo/SK, TG en SocWork). Instroom voor deze bachelor minor is een behaalde propedeuse. Voorkennis op gevorderd niveau (minor FG&S) is wenselijk – voor studenten die hierover niet beschikken, wordt gestart met een kort instaptraject.

De filantropische sector volgt deze minor met grote belangstelling. Gerenommeerde gastdocenten verlenen hun medewerking.

 

Leerdoelen

Ingangseisen

geen

Toetsing

tentamen

Aanvullende informatie

Let op! Inschrijven voor de minor kan nog tot 1 september