Kies op maat

Inloggen Menu

Doing Business with China

China is hard op weg om de grootste economie van de wereld te worden. Zowel als leverancier als afnemer is China een markt geworden waar Westerse bedrijven niet meer omheen kunnen. Naast kennis over zaken doen in China, krijg je een goed beeld van de kansen en perspectieven die de snelle opkomst van China te bieden hebben.

Tijdens de Nederlandstalige minor staat het project centraal. Samen met zowel Nederlandse als Chinese studenten onderzoek je de mogelijkheden om een Nederlands product op de Chinese markt te introduceren. Op basis van deskresearch in Nederland en fieldresearch in China wordt een adviesrapport geschreven. Het hoogtepunt van het project wordt gevormd door een onvergetelijk bezoek van ongeveer 15 dagen aan onze partneruniversiteit te Chongqing en hoofdstad Beijing. De reis wordt als ‘businesstrip’ door de studenten voorbereid. De partner universiteit (CTBU) in Chongqing zorgt voor colleges, een culturele excursie en een bedrijfsbezoek.

De kosten bedragen € 1500,- p/p. Hiervan worden de retourtickets naar China, het binnenlandse vervoer van Chongqing naar Beijing, het vervoer van en naar de luchthavens van Chongqing en Beijing, de hotelkamers in Chongqing en Beijing, het visum en de reis- en verblijfskosten van de begeleidende docent(en) betaald.

De activiteiten in het project worden ondersteund door vijf modulen: External Environment and  Business, International Business, Chinese Cultuur, Chinese Taal en Engels.

Toetsing

Tentamens, cases en presentaties