Kies op maat

Inloggen Menu

Vernieuwend Organiseren

Welke verandering een organisatie ook doormaakt, elke keuze heeft invloed op de medewerkers binnen de organisatie. In deze minor leer je vernieuwend te kijken naar organisatie-ontwikkelingen en leer je deze organisatie-ontwikkelingen te bezien en vorm te geven vanuit de verschillende posities die te maken hebben met het werken met mensen. Hoe haal jij het beste uit alle medewerkers?

In de huidige maatschappij wordt meer dan ooit van organisaties gevraagd zich te bezinnen op hoe ze op een nieuwe vraag of verandering inspelen. Wie niet innoveert komt op den duur niet meer mee. Meer dan ooit kan HR vanuit zijn positie een stimulerende en verbindende rol spelen bij vernieuwend werken: sociale innovaties binnen een organisatie. Want welke keuze of verandering een organisatie ook (door)maakt, elke keuze heeft invloed op de medewerkers binnen de organisatie.

Hiermee is de minor niet alleen interessant voor studenten van HRM, maar ook voor elke student die later in een management- of teamleidersfunctie wil werken.

 Inhoud van de minor

In de minor werken we met een project en daar om heen ondersteunende theorie en vaardigheidsvakken.

Het project is vormgegeven als een game, waarin je vanuit verschillende rollen (manager, medewerker, HR) besluiten moet nemen over veranderingen in een organisatie.

Om deze besluiten te kunnen nemen krijg je vakken als Sociale Innovatie, Leiderschap, Leanmanagement, Het Nieuwe werken en Juridische Context bij veranderingen, maar ook vaardigheidsvakken als Samenwerken en Teamontwikkeling, Samenwerken en Onderhandelen en Persoonlijk Leiderschap.

We maken gebruik van mensen uit de praktijk (gastcolleges, casusinput), maar gaan ook zelf in de praktijk kijken. We hopen je af en toe uit je comfortzone te halen en je zo met een nieuwe blik naar vertrouwde dingen te laten kijken.

 

 

 

Leerdoelen

Het doel van de minor is dat je leert op een duurzame manier om te gaan met interne en externe ontwikkelingen/veranderingen, wensen en belangen van medewerkers, leidinggevenden en HR-specialisten. Om dit doel te bereiken ontwikkel je kennis en vaardigheden op het gebied van sociale innovatie, leiderschap, Lean, duurzame inzetbaarheid, onderhandelen en samenwerken. Na deze minor heb je ervaren hoe het is om vernieuwingen door te voeren waarbij er belangen van verschillende groepen een rol spelen. Tijdens je stage kun je hier veel voordeel van hebben.

Ingangseisen

Propedeuse gevolgd

Rooster

divers

Toetsing

toetsing door opdrachten en projecten

Aanvullende informatie

 

Het niveau van de minor is gevorderd

(additionele kosten zoals excursies, literatuur etc.)