Kies op maat

Inloggen Menu

Non-Profit Business 2 (voorheen Fundraising, Grantmaking en Sponsoring International)

De wereld een stukje mooier maken:

van idee via business plan naar geslaagd project

 

 

Je hebt een gaaf idee om de wereld op jouw manier wat verder te helpen – en dan strandt je plan vanwege gebrek aan financiering. Nou, je zult niet de eerste zijn.

 

Door een terugtredende overheid zijn steeds meer organisaties gedwongen op zoek te gaan naar andere inkomstenbronnen. Tegelijkertijd is er een duidelijke trend waarneembaar dat bedrijven en particulieren graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. Schijnbaar twee uitersten: het zakelijke, snelle bedrijfsleven en de niet-commerciële private (goede-) doelenorganisaties.

 

Deze minor wil studenten met een goed idee verder helpen met het concretiseren en uitvoeren van het idee.

 

Uitgangspunt is jouw idee: samen met medestudenten en docenten wordt je idee uitgewerkt tot een non-profit business plan, inclusief een uitgewerkt plan om het project ook daadwerkelijk gefinancierd te krijgen.

 

Je wordt ingevoerd in de filantropische sector. Dit is een actieve maatschappelijke wereld, bestaande uit particuliere fondsen, verenigingen, stichtingen en andere organisaties die een zogenaamd ‘algemeen nut doel‘ hebben: van theater tot daklozenopvang, van ontwikkelingsorganisatie tot een betaald voetbalorganisatie. Een snelgroeiende branche, waarin het draait om het verwezenlijken  van maatschappelijke doelen en het mobiliseren van betrokkenheid en geld dat hiervoor nodig is.

 

Centraal in de minor staat het ontwikkelen van je eigen business plan. In twintig weken werk je aan je eigen plan, waarin je begeleid wordt door een docent als coach. Veel zul je zelf moeten uitzoeken, maar je coach helpt je op weg.

 

Daarnaast krijg je ondersteunende input van mensen uit het werkveld. Masterclasses en workshops op het gebied van filantropie, financiën, recht, non-profit businessmodellen, communicatie en charitymarketing worden gegeven op momenten dat studenten daaraan toe zijn.

 

De afgelopen tien jaar heeft Windesheim in de sector naam gemaakt met de minor Fundraising, Grantmaking & Sponsoring (FGS). De private fundingsector volgde deze minor steeds met grote belangstelling. Deze nieuwe minor wil met de opgedane kennis, ervaring en netwerken van deze FGS-minor aan studenten de gelegenheid bieden om concreet aan de slag te gaan met een goed maatschappelijk idee.

Een bezoek aan een aantal organisaties in Brussel is onderdeel van deze minor.

Aanvullende informatie

Kijk voor meer informatie over instapeisen en de procedure op sharenet.windesheim en zoek op ‘minors’ of kijk in Educator.

Ingangseisen

geen

Toetsing

Centraal in de minor staat het ontwikkelen van je eigen business plan. In twintig weken werk je aan je eigen plan, waarin je begeleid wordt door een docent als coach. Veel zul je zelf moeten uitzoeken, maar je coach helpt je op weg.