Kies op maat

Inloggen Menu

Levensbeschouwelijke Presentie

Deze minor is bedoeld voor mensen die vanuit de presentie attitude als professional een zingevings-en/of levensbeschouwelijke verdiepende bijdrage willen leveren, in diverse maatschappelijke, buurt- en zorgcontexten. 

Leerdoelen

Deze minor richt zich op het kunnen aangaan van ondersteunende relaties in het spanningsveld van kwetsbaarheid en veerkracht. Denk hierbij aan contexten als participatie-buurtgericht werk, zorg, bedrijfsleven, jeugdzorg, vluchtelingenwerk, geestelijke verzorging. Tevens verschaft de minor inzicht in de moeizame levenssituaties van mensen en de factoren die daar een rol inspelen. Tot slot richt de minor zich op het expliciteren van de eigen zinvolle bijdrage m.b.t. het bieden van ondersteunende relaties in genoemde contexten.

Ingangseisen

Voor theologie studenten van Hogeschool Windesheim geldt: beheersen van de competenties Competent in presentie en/of missionair handelen (GPW5) en Competent in levensbeschouwelijke en/of pastorale begeleiding (GPW3) op niveau 1. (NB! studenten van Windesheim kunnen niet aanmelden via deze site, informeer bij je eigen opleiding)

Voor overige professionals geldt:
Bachelor Theologie of Leraar Godsdienst met andere profielen
Passende opleiding (BA) zoals MWD, SPH, TG, SCW of hiermee verwante competenties (aantoonbaar)

Literatuur

Wordt later bekend gemaakt.

Rooster

Tijdens het eerste semester op woensdagen.

5-6 lesdagen, op woensdagen van 13.30-20.30

Toetsing

De minor kent drie onderdelen (zinvolle betrekkingen aangaan, de rol van de professional, betekenisgericht werken). Elk onderdeel wordt apart getoetst.

Aanvullende informatie

De minor kent een gezamenlijke excursie.

Zorg ervoor dat je leerovereenkomst voor het einde van de inschrijfperiode ondertekend is en bij de contactpersoon binnen is. Wij kunnen op dit moment alleen overeenkomsten behandelen die per mail binnenkomen, dus gelieve geen overeenkomsten per post toesturen. Mail je overeenkomst naar minorsbe@windesheim.nl