Kies op maat

Inloggen Menu

Psychiatrie, Verslaving en Samenleving 1 - Deeltijd

Contact leggen en begeleiden rond herstel en rehabilitatie.

Werk je met mensen met psychische aandoeningen en/of verslavingsproblematiek en heb je behoefte aan specifieke vaardigheden en kennis? Bij deze module krijg je kennis aangereikt over actuele thema's als herstel-ondersteunende zorg en de vermaatschappelijking van psychisch kwetsbare mensen.

Leeractiviteiten: lessen herstel-rehabilitatie en outreachend werken- netwerkontwikkeling bij mensen met EPA- suïcide preventie- dubbeldiagnostiek- Psychopathologie

Leerdoelen

EVL 8.1 Contact leggen en begeleiden rond herstel en rehabilitatie: de professional legt op passende wijze contact met mensen die ernstig vastlopen, maar die geen hulpvraag hebben en/of zich melden bij een zorginstelling. De professional ondersteunt mensen in hun unieke herstelproces. De professional ondersteunt mensen om hun mogelijkheden te onderzoeken en te benutten.

Ingangseisen

Een leerwerkplek waar begeleiding geboden wordt aan mensen met psychische aandoeningen en/of verslavingsproblematiek.

Literatuur

- Psychische aandoening (Hordijk, A. & van Genugten, 2019)

- Doelgericht begeleiden in de psychiatrie (van der Gaag, M. & van der Plas, J. 2016)

- Handboek rehabilitatie voor zorg en welzijn (Korevaar, L. & Dröes, J., 2016)

Rooster

Lesdag:

- Semester 1 2024-2025: maandag

- Semester 2 2024-2025: woensdag

Je hebt de keuze tussen het volgen van volledig fysiek onderwijs of volledig online onderwijs. Een combinatie is niet mogelijk. Let op: de introductiedag is altijd fysiek. Naast de introductiedag, heb je 6 lesdagen. 

Toetsing

Een beroepsproduct waarbij de professional aantoont een bijdrage te leveren aan het herstel van mensen die ernstig vastlopen in hun problemen en/of maatschappelijk leven . Daarbij werkt en handelt de professional preventief met kennis van outreachend werken, sociale verslavingszorg en bemoeizorg.

Aanvullende informatie

De module is samen te volgen met de Module Psychiatrie, Verslaving en Samenleving 2 als 30 EC module. Interesse? Geef je dan op voor de volledige minor. 

Laat bij het versturen van jouw leerovereenkomst direct weten of je fysiek of online onderwijs wilt volgen voor een snelle afhandeling.