Kies op maat

Inloggen Menu

Psychiatrie, Verslaving en Samenleving 2 - Deeltijd

Motiveren van gedragsverandering en creëren van een therapeutisch klimaat.

Werk je met mensen met psychische aandoeningen en/of verslavingsproblematiek en heb je behoefte aan specifieke vaardigheden en kennis? Bij deze module krijg je kennis aangereikt over actuele thema's als herstel-ondersteunende zorg en de vermaatschappelijking van psychisch kwetsbare mensen.

Leeractiviteiten: lessen over motiveren van gedragsverandering, Werken in de dynamiek van dwang en drang, Creëren van een therapeutisch klimaat, KOPP kinderen, Werken met leefgroepen, Psychopathologie, Omgaan met suïcide (verdiepend). 

Leerdoelen

EVL 8.2 Motiveren van gedragsverandering en creëren van een therapeutisch klimaat: de professional ondersteunt in verschillende contexten en motiveert mensen bij het verkrijgen van inzicht m.b.t. het sociaal functioneren in de samenleving. De professional gebruikt bij het contact leggen en motiveren de meest passende technieken en therapeutische stromingen in het GGZ werkveld.

Ingangseisen

Een leerwerkplek waar begeleiding geboden wordt aan mensen met psychische aandoeningen en/of verslavingsproblematiek.

Literatuur

- Psychische aandoening (Hordijk, A. & van Genugten, 2019)

- Doelgericht begeleiden in de psychiatrie (van der Gaag, M. & van der Plas, J. 2016)

Rooster

Lesdag:

- Semester 1 2024-2025: maandag

- Semester 2 2024-2025: woensdag

Je hebt de keuze tussen het volgen van volledig fysiek onderwijs of volledig online onderwijs. Een combinatie is niet mogelijk. Let op: de introductiedag is altijd fysiek. Naast de introductiedag, heb je 6 lesdagen. 

Toetsing

Beroepsproduct waarbij de professional zichtbaar cliënten ondersteunt en motiveert bij het verkrijgen van inzicht m.b.t. het sociaal functioneren in de samenleving en het vergroten van de zelfredzaamheid.

Aanvullende informatie

De module is samen te volgen met de Module Psychiatrie, Verslaving en Samenleving 1 als 30 EC module. Interesse? Geef je dan op voor de volledige minor. 

Laat bij het versturen van jouw leerovereenkomst direct weten of je fysiek of online onderwijs wilt volgen voor een snelle afhandeling.