Kies op maat

Inloggen Menu

Concept & Creatie

Met deze minor werk je aan ICT- en Communicatie vaardigheden door een eigen creatief concept uit te werken.

De praktijk

Je ontwikkelt door middel van brainstorming, trendanalyse en research een digitaal concept dat je daadwerkelijk gaat uitvoeren in een team. Binnen een community werk je met verschillende teams samen. Je kunt bij een creatief concept denken aan een mobile- of web-toepassing, een game of een crossmediaal concept. Hierbij streef je er als groep naar dat het eindproduct nog tijdens de minor in de markt kan worden gezet en de nodige publiciteit weet te krijgen.

Je werkt in een multidisciplinair en internationaal team van studenten uit verschillende opleidingen die elk hun eigen expertise inbrengen. Denk aan ICT, Communicatie, Commerciële Economie en Industrieel Product Ontwerp, maar ook opleidingen in bijvoorbeeld sport of veehouderij! Samen formuleer je de visie en doelstelling en werk je vanuit je eigen discipline aan het concept; je bent dus de expert op je eigen vakgebied, maar kunt ook veel leren over andere vakgebieden en communiceren met collega’s buiten je eigen vakgebied!

De organisatie

Deze minor gaat uit van een community-model waarbij mensen uit verschillende disciplines samen werken en elkaar aanvullen. Binnen Teams werk je het concept uit da je samen bedenkt en binnen Departments werk je als vak-experts samen. Teams kunnen elkaar op die manier inhoudelijk heel snel vooruit helpen, andere Teams zijn geen concurrenten maar collega’s!

De opdracht

De opdracht bepaal je samen zélf en zijn dus zeer verschillend van aard. Er zijn eigenlijk maar twee eisen: het moet om digitale media gaan en een werkend (prototype-) product opleveren. Verder is the sky the limit. Uniek is ook dat jullie concept echt van jullie is en blijft.

Aanvullende informatie

Wanneer er internationale studenten mee doen, zal de voertaal Engels zijn.

De minor is als volgt opgebouwd: 24 van de 30 studiepunten verdien je door je project waarin je je eigen concept ontwikkeld. De resterende 6 punten kunnen worden ingezet door het volgen van een divers aanbod aan PV’s (professionele vaardigheden) vakken.

Ingangseisen

Je moet een propedeuse op HBO-niveau behaald hebben.

Toetsing

De minor wordt op basis van een portfolio getoetst. Dit portfolio bevat alle tussenproducten en het eindproduct.

Literatuur

Er wordt veelal gebruikt gemaakt van online materialen.

Rooster

Er wordt gewerkt volgens het community-model, wat betekent dat je full-time aanwezig bent. Er is dus geen rooster.