Kies op maat

Inloggen Menu

Game Studio

Wil jij onze opdrachtgevers helpen met het oplossen van hun probleem door middel van een game? Kom dan bij de game studio 038Games en werk in een multidisciplinair team aan een betekenisvol project!

In de minor Game Studio ontwerp en ontwikkel je een (serious) game voor een echte opdrachtgever. Onze klanten hebben een probleem waarvan ze denken dat deze opgelost kan worden met een game. Het is aan jou en je team om verschillende ontwerpen voor deze game te maken en één daarvan uit te werken tot tenminste een werkend prototype.

Dit alles wordt gedaan in Windesheims eigen game studio 038Games. Hier werken studenten van verschillende disciplines en opleidingsniveaus samen aan serious games voor onze opdrachtgevers.

Game Studio is één van de multidisciplinaire keuzesemesters van de opleiding HBO-ICT. In deze semesters leer je om samen te werken aan projecten in een professionele werkomgeving. Dit gebeurt in multidisciplinaire teams voor een echte opdrachtgever. Op deze manier leren de studenten zowel van professionals als van andere disciplines in het project.

De feedback, evaluatie en begeleiding die gegeven wordt bereidt de studenten zo goed mogelijk voor op de afstudeerfase van hun opleiding.

Leerdoelen

Projecten binnen Game Studio kunnen variëren van escape rooms tot mobiele games, VR, etc. In de meeste gevallen is er van te voren nog niet besloten wat voor soort game er ontwikkeld wordt in een project.

Binnen Game Studio is elk project verschillend. Dat betekent dat de leerdoelen ook kunnen variëren. Het is aan de student zelf om te bepalen hoe je de minor precies vormgeeft.

Om je te helpen bij hun projecten worden er een aantal workshops verzorgd. Sommige zijn verplicht (zoals project management, game design), anderen zijn optioneel (zoals scrum, pitching). De workshops worden niet apart beoordeeld, maar dienen bij te dragen aan het succes van je project.

Naast het grote project van 24 ECTS kies je twee Professional Skills vakken (3 ECTS per vak) uit de beschikbare lijst (denk aan Leidinggeven, Financieel management, 7 Habits, etc.)

Ingangseisen

Er zijn verschillende rollen in het project binnen de minor mogelijk (design, development, management, marketing en communicatie). Afhankelijk van de rol die je gaat vervullen gelden andere ingangseisen. Neem voor meer informatie contact op met de contactpersoon.

Literatuur

Er wordt gebruik gemaakt van vrij toegankelijke materialen.

Rooster

ma  t/m vr (fulltime)

Toetsing

De projecten worden beoordeeld middels een portfolio. Deze bestaat uit alle producten die zijn geproduceerd in het project. De inhoud hiervan kan dus verschillend per team. Je overlegt met je coach welke producten relevant zijn voor jouw project.

Op basis van het portfolio volgt er een assessment met twee assessoren. Je wordt gevraagd om jezelf te beoordelen en hiervoor bewijsmateriaal aan te leveren.

Het project wordt beoordeeld aan de hand van het HBO-ICT beoordelingsformulier voor afstuderen.

Aanvullende informatie

Je wordt wekelijks gecoacht. Daarnaast dragen de workshops bij aan de benodigde kennis en vaardigheden voor je project.

Wanneer er internationale studenten mee doen, zal de voertaal Engels zijn. De twee vaardigheidsvakken van elk 3ec zullen in echter in het Nederlands gegeven worden.