Kies op maat

Inloggen Menu

Future Technology

Wil je werken in een multidisciplinair team aan nieuwe toepassingen met behulp van nieuwe technologie? Dan is de minor Future Technology wellicht precies wat je zoekt!

Future Technology is een van de keuzesemesters van HBO-ICT. Studenten van alle HBO's kunnen deelnemen aan deze verbredende Minor. Zo hebben o.m. studenten HBO-ICT, Communicatie, Bedrijfskunde, Recht, Health Care, Commerciële Economie, Gerontologie en ook vele buitenlandse studenten aan één van de keuzesemesters deelgenomen.

Projecten van Future Technology kunnen sterk verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van nieuwe hardware-devices, optimalisatie van bedrijfsprocessen met behulp van technologie of de inzet van nieuwe technologie en/of nieuwe toepassingen. Een greep uit eerdere projecten:

  • Ontwikkelen van en racen met een zelfrijdende kart op basis van een Tesla computer
  • Gebruik van Augmented Reality bij smetvreestherapie
  • Implementeren van obstakeldetectie in een blindengeleiderobot
  • Toepassen van blockchain technologie bij gemeentelijke zorgdeclaraties
  • Eye-tracking bij het rij-onderwijs bij de Politieacademie
  • Opzetten van de Windesheim Technology Radar (windesheim.tech)
  • Gebruik van Virtual Reality voor educatie binnen de Metaverse

Ondersteunend aan je project kan je kiezen uit een twintigtal workshops, zoals Scrum, Design Thinking, Growth Hacking of een Masterclass Consultancy.

Leerdoelen

In de minor Future Technology doe je onderzoek naar de mogelijkheden van nieuwe technologieën en pas je deze toe. Onderzoek en het ontwikkelen van een proof-of-concept of prototype vormen een substantieel onderdeel van je project. Je gaat aan de slag in een multidisciplinair team met een project voor een daadwerkelijke opdrachtgever. Zo leer je van de professionele omgeving én de verschillende disciplines binnen het project. Feedback, evaluatie en begeleiding is bedoeld om je zoveel mogelijk voor te bereiden op de afstudeerfase van je opleiding.

Ingangseisen

Propedeuse en minimaal 105 EC behaald. Belangrijk zijn verder je motivatie en de houding om jezelf actief te willen ontwikkelen en verbreden als professional.

Literatuur

Er wordt alleen gebruik gemaakt van vrij toegankelijk leermateriaal. Specifieke hard- of software wordt geleverd als deze nodig is voor je project.

Rooster

Je werkt 20 weken aan een groot project. De meeste projecten zijn afkomstig van een echte opdrachtgever. De multidisciplinaire studententeams van 3 tot 5 studenten werken 32 uur per week (dinsdag t/m vrijdag) aan het project op een locatie van Windesheim of de opdrachtgever.

Onderdeel van het project is de wekelijkse coaching, workshops die bijdragen aan het project en regelmatige presentaties waarin jij de opgedane kennis en voortgang met collega studenten deelt. In je opdracht kunnen aspecten als projectmanagement, privacy, UI/UX, software en hardware architecturen, iteratieve en incrementele ontwikkeling, growth hacking, SCRUM, gebruikerstevredenheid, testen, security, gebruik van sensoren en communicatie met devices, optimalisatie van bedrijfsprocessen en marketing aan de orde komen.

Naast het project kies je in beide periodes een module uit het Professionele Vaardigheden programma. Deze modules volg je op maandag. Je maakt, per periode een keuze uit onder meer Leidinggeven, Creativiteit voor ICT, Timemanagement, ICT recht, Financial Management, Gesprekken in organisaties, Communicatieve vaardigheden, Oriëntatie op onderwijs, Prince2, 7 Habits, Student coaching of R&D.

Toetsing

Als team zorg je voor een portfolio dat bestaat uit alle producten die in het project zijn geproduceerd. Aan de hand van het portfolio word je zowel individueel- als in een groep assessment beoordeeld. In deze assessments lever je bewijs voor je prestatieniveau op de competenties.

Aanvullende informatie

De minor is als volgt opgebouwd: 24 van de 30 EC kun je verdienen met het project waar je met je team aan werkt en de resterende 2 x 3 = 6 EC door het volgen van twee professionele vaardigheidsvakken (voor beide periodes van drie maanden kies je er een).

In onderling overleg tussen de studenten worden de projecten verdeeld. De voertaal is Engels wanneer je deel uitmaakt van een team met internationale studenten of tijdens bijvoorbeeld presentaties. De professionele vaardigheidsvakken worden in het Nederlands gegeven.