Kies op maat

Inloggen Menu

Future Technology

Het semester staat in het teken van een innovatief project. We gaan in multidisciplinaire teams, in samenwerking met opdrachtgevers, de mogelijkheden van nieuwe technieken onderzoeken en aan nieuwe toepassingen van technologie werken.

De uitvoering van het project duurt het hele semester. In deze periode wordt in teams aan een opdracht gewerkt voor een echte opdrachtgever.

De opdrachten kunnen zeer verschillend van aard zijn. Denk hierbij aan het inzetten van gloednieuwe hardware om bedrijfsprocessen te optimaliseren of het inzetten van nieuwe technologie (blockchain, robotica of smart devices) om nieuwe toepassingen te ontwikkelen of bestaande toepassingen te verbeteren.

De opdrachten zullen worden uitgevoerd in diverse verschillende sectoren (denk aan de zorg, energiebranche). Een goed begrip van de context is belangrijk om de opdrachten goed uit te kunnen voeren. Het doen van onderzoek naar technologie én de context en het maken van proof of concepts of prototypes zal een substantieel deel uitmaken van de meeste opdrachten.

Op maandag volg je een keuzevak in het kader van professionele vaardigheden. De overige vier dagen werk je met je projectteam aan het project. De opdracht wordt deels bij een bedrijf uitgevoerd en deels op Windesheim.

Je werkt in multidisciplinaire teams van verschillende opleidingen die elk hun eigen expertise inbrengen. Denk hierbij aan opleidingen als Software Engineering, Bedrijfskunde, Electrotechniek, Business IT and Management, Infrastructure Design and Security en Embedded Systems and Automation. Future Technology is een verbredende minor. Dit betekent dat je niet altijd vanuit je eigen discipline aan de opdracht werkt maar ook gedwongen wordt buiten je discipline te werken.

Gedurende het semester worden er relevante workshops aangeboden die de projecten kunnen ondersteunen. Het bezoeken van meet-ups, beurzen en congressen en het doen van onderzoek is een mogelijke manier om inhoudelijk kennis op te doen.

Aanvullende informatie

Wanneer er internationale studenten mee doen, zal de voertaal Engels zijn.

Ingangseisen

Propedeuse en totaal 105 ECTS behaald en ingestuurde motivatie.

Toetsing

Eindportfolio en Assessment