Kies op maat

Inloggen Menu

Web and Analytics

Meten is weten! Het semester staat in het teken van het realiseren, in de markt zetten, meten en continu verbeteren van de prestatie van een website in opdracht van een echte opdrachtgever. Als je concreet wilt bijdragen aan een succesvolle website en de ervaring van agile teamwork in een echte bedrijfsomgeving wilt opdoen dan past deze minor perfect bij jou.

Coaching, community en teamwork

Als team word je het gehele semester gecoacht door een professional. Binnen een team werk je vanuit je eigen expertise: bijvoorbeeld Software Engineering, Bedrijfskunde, Communicatie, Marketing, Industrieel Ontwerp, Business IT and Management, Data Science.

Naast het op locatie werken bij een opdrachtgever en de team coaching zijn er diverse geplande masterclasses en (externe) workshops, waar je praktische kennis opdoet die je direct kunt toepassen tijdens het project (o.a. measuring 101, projectmanagement, story mapping, growth hacking). Alles in deze minor is gericht op continue verbetering.

Met de andere Web and Analytics teams vorm je samen een community, met expertise teams over de verschillende teams zodat je meer mensen en kennis ontmoet. De community heeft veel invloed op de inhoud van de minor en is medeverantwoordelijk voor het organiseren van community-uitjes en bedrijfsbezoeken.

Opdrachten

De focus van opdrachten kan verschillend zijn en is vaak een combinatie van: het boven tafel krijgen van de juiste requirements, ontwerp en opzetten van de architectuur, (uit)bouwen van een nieuwe webapplicatie, digitale marketing van de website, analyseren van het succes en verbeteren van een bestaande webapplicatie: growth hacking.

Leerdoelen

Je leert in een multidisciplinair team een nieuwe of bestaande website (verder) te ontwikkelen en hoe je meer traffic kunt genereren. Alle stadia van ontwikkeling worden doorlopen, nl. analyse, advies, ontwerp, realisatie en oplevering. Daarnaast leer je hoe je de prestatie van de website kunt verbeteren door analytics (tools en data science) op te zetten, toe te passen en verbeteringen te bedenken en deze stapsgewijs te realiseren.

Web and Analytics is een verbredende minor. Dit betekent dat je niet altijd vanuit je eigen discipline aan de opdracht werkt maar problemen ook vanuit andere disciplines leert aanpakken.

Ingangseisen

Propedeuse en totaal 105 ECTS behaald, motivatie, intakegesprek. En natuurlijk de houding om jezelf actief te willen ontwikkelen en verbreden als professional.

Literatuur

Er wordt veelal gebruikt gemaakt van online materialen.

Rooster

De minor kent de volgende onderwijsvormen: doorlopende bedrijfsopdracht (uitgevoerd bij opdrachtgever op locatie), team coaching, (gast)colleges, (externe) workshops, (externe)masterclasses.

Op maandag volg je de colleges voor de door jou gekozen professionele vaardigheidsvakken, dinsdag tot en met vrijdag werk je aan je team opdracht voor Web and Analytics.

Toetsing

De minor wordt op basis van een portfolio en een assessment getoetst. Het portfolio bevat alle tussenproducten en het eindproduct. Daarnaast moet de professionele houding en het gedrag zoals getoond door de student voldoende zijn.

Aanvullende informatie

De minor is als volgt opgebouwd: 24 van de 30 ECTS verdien je met het klantproject waar je met je team aan werkt. De resterende twee x drie = zes ECTS worden verzilverd door het volgen van een tweetal professionele vaardigheidsvakken, in elke periode van drie maanden een. Je kunt kiezen uit o.a. Leidinggeven, IT financial management, Persoonlijke effectiviteit en conflicthantering, ICT recht of Creativiteit voor ICT.

Wanneer er internationale studenten mee doen, zal de voertaal Engels zijn. De twee vaardigheidsvakken zullen echter altijd in het Nederlands gegeven worden.