Kies op maat

Inloggen Menu

Digital Marketing Strategy (vh Digital Growth)

De minor voor aanstormende digitale marketeers!

In deze minor leer je de skills en mindset van een aanstormende digital marketeer. Je leert hoe je een digital strategy optimaliseert om meer bereik, engagement, conversie en loyaliteit te realiseren. 
Om ervoor te zorgen dat jullie de meest actuele kennis op dit gebied bijgebracht krijgen, werken wij samen met externe consultants van vooraanstaande digital agencies die als gastdocent aan onze opleiding zijn verbonden. Zo leer je van professionals uit de praktijk die dagelijks voor mooie klanten werken. Zelf ga je ook direct je nieuwe kennis toepassen voor een opdrachtgever waarin je aantoont dat je de basiskennis van digital marketing kan toepassen.

Leerdoelen

Student kan onderbouwd met data een digitale marketinstrategie formuleren en uitwerken.

Opbouw:

Centraal in deze minor staat de comaker Digital Marketing Strategy. Een comakership is een praktijkopdracht die studenten in groepsverband uitvoeren voor een opdrachtgever. Voor één tot twee dagen werken studenten bij de opdrachtgever aan het onderzoek, optimalisatie en implementatie.  Bijvoorbeeld door landingspagina’s te optimaliseren, een SEA campagne uit te voeren of een Facebook ad te testen.

Ook  krijgen studenten de mogelijkheid om alvast een scala aan relevante certificaten binnen het digitale werkveld te behalen zoals o.m. Google Analytics, Google Ads Search. De ondersteunende modules bieden studenten een introductie in de vaardigheden voor een startende digital marketeer. Onderwerpen zoals Digital Marketing Strateg, Website analytics, Zoekmachinemarketing, Social Media marketing, E-mail marketing, Conversion Rate optimalisatie, neuromarketing en de nieuwste technologische ontwikkelingen staan centraal.

Ingangseisen

Hbo propedeuse behaald en basiskennis marketingcommunicatie.

Rooster

Vakken

  • Comaker Digital Marketing Strategy 10 ec (praktijkopdracht voor opdrachtgever)
  • Digital Consultant 10 ec (kennis en vaardigheden digital marketing)
  • Digital Consumer 5 ec (gedragspsychologie en consumentengedrag)​​​​​​​
  • Digital World 5 ec (trends, ethiek en regelgeving)

Toetsing

Assessments en schriftelijke toets