Kies op maat

Inloggen Menu

Publicity & Media

Wil jij leren hoe je de aandacht van de media vasthoudt met een goed verhaal? In deze minor van Windesheim in Almere leer je hoe je een verhaal vertelt dat anderen oppikken en doorvertellen. Storytelling is in een veranderend medialandschap een belangrijke vaardigheid. Free publicity is een steeds belangrijker onderdeel van de mediastrategie van organisaties op zoek naar aandacht. Deze minor combineert de twee begrippen tot een leerzaam geheel.

In deze minor werk je in een team aan een Comakership, dit is een echte opdracht uit het bedrijfsleven of van de overheid. Het doel: 'free publicity' voor de opdrachtgever. In de media komen dus, ofwel journalistieke aandacht genereren. In eerdere edities van de minor hebben studenten veel creatieve activiteiten en campagnes georganiseerd en deze in de traditionele en nieuwe media onder de aandacht gebracht. 

Bij de praktijkopdracht word je ondersteund door diverse interessante en innovatieve vakken, waarin je aan de slag gaat met alle mediakanalen die je ter beschikking staan. Tekst, beeld, strategie en storytelling: alles komt aan bod en deze combinatie maakt dit tot een afwisselende en relevante minor.

 

Leerdoelen

In deze minor ontwikkel jij je tot een media-expert die precies weet welk verhaal je op welke manier moet vertellen. Twee dagen in de week ben je bij je opdrachtgever, zodat je ook daar de weg leert kennen (en kennismaakt met het werkveld van binnenuit). Op de andere drie dagen volg je colleges en kun je 24 uur per dag online samenwerken met studenten en docenten. 

Het belangrijkste onderdeel van deze minor is de Comaker Publicity & Media, de praktijkopdracht, zoals hierboven beschreven (9 EC). Daarnaast krijg je een aantal ondersteunende vakken dit zijn

- Publicity & Media (3 EC)

- Ethiek & MVO (3 EC)

- Branding (2EC)

- Kwalitatief Onderzoek ( 3 EC)

- Imagineering (3 EC)

- Mediatraining & media skills (3 EC)

- Storytelling & Online (3 EC)

- Persoonlijk Leiderschap (1 EC)

Aanvullende informatie

Voor wie?

Deze minor is geschikt voor studenten die zich hierin herkennen of zich in deze richting willen ontwikkelen: creatief, samenwerking, digitaal, verteller, flexibel en/of ambitieus.

Bijzonderheden:

- Locatie Almere

- Aantal EC 30

- Voertaal: Nederlands

- We richten ons op minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers

Meer informatie

Vraag jij je af of deze minor iets voor jou is? Of wil je meer informatie? Mail dan met Harry Smals h.smals@windesheim.nl

Ingangseisen

Deze minor staat open voor alle studenten. Je mag je inschrijven als je bij je eigen opleiding je propedeuse hebt behaald.

Toetsing

Toetsing van de competenties vindt plaats door een combinatie van presentaties, rapportages en tentamens. Deze toetsmomenten worden ruim van tevoren bekendgemaakt en er is gelegenheid tot het maken van proeftentamenvragen vooraf en tot eventuele herkansingen achteraf.