Kies op maat

Inloggen Menu

Vakdocent in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten (D&P)

 

Over deze minor

Binnen deze minor ontwikkel je je tot didactisch ontwerper en loopbaanbegeleider voor het vmbo profielvak Dienstverlening en Producten (D&P). Je leert de examendoelstellingen van het profielvak te vertalen naar vakoverstijgend onderwijs en loopbaanontwikkeling waarbij je de context van de eigen regio in ogenschouw neemt. Je leert leerlijnen ontwikkelen die het vmbo met het mbo verbinden. Na het eindgesprek ontvangt de student vanuit Fontys Hogeschool een certificaat. 

Inhoud minor

Gedurende het traject komen de vier profielmodulen van Dienstverlening en Producten aan bod. De beroepspraktijk, de beroepscompetenties en loopbaanoriëntatie en –begeleiding lopen als een rode draad door het gehele programma. Ook kiest de student voor twee D&P keuzevakken waarin hij/zij zich gaat verdiepen. De keuzevakken die Fontys Hogeschool aanbiedt zijn: Voeding en beweging, Robotica en Digispel.

Onderdelen minor:

  • Beroepspraktijk binnen Dienstverlening en Producten
  • Beroepscompetenties en loopbaanoriëntatie en -begeleiding
  • Vier D&P profielmodules:
    • Organiseren van een activiteit
    • Presenteren, promoten en verkopen
    • Product maken en verbeteren
    • Multimediale producten maken
  • Twee D&P keuzevakken

 Portfolio

Gedurende de minor houdt de student een portfolio bij. Deze vult de student met bewijsstukken om de leerdoelen van de minor te bewijzen. Alle bewijsstukken worden beoordeeld en afgetekend door docenten van Fontys Hogeschool.

Praktische informatie: Fontys Nexus, ​De Rondom 1, 5612 AP, Eindhoven

Deze informatie geldt voor het studiejaar 2024-2025. De minor start bij een voldoende groot aantal deelnemers tweemaal per studiejaar. Afhankelijk van aantal aanmeldingen start mogelijk een groep op 5 september 2024.

Minorregeling

Je kunt hier de minorregeling downloaden. Het doel van de minorregeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

Contact: Simone van der Velde (08850 76259 of 06 20459321)

 

Locatie:  De Rondom 1, 5612 AP  Eindhoven

Toetsing

Vakdocent in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten (D&P)