Kies op maat

Inloggen Menu

Smart Cities

Wil jij samenwerken met bedrijven als Ikea, PSV, Gemeente Eindhoven en Phillips? Wil jij zorgen dat het gevoel van veiligheid tijdens stapavonden toeneemt, dat je bus overstap telkens perfect aansluit en dat broodafval voortaan wordt omgezet in energie? Dan is deze minor iets voor jou!


Bij deze minor leer je hoe data impact heeft op onderwerpen die te maken hebben met alles rondom stedelijke vernieuwing. We werken samen aan oplossingen op verschillende gebieden zoals veiligheid, mobiliteit, leefbaarheid en duurzaamheid. Natuurlijk is er een theoretische basis en word je bijgespijkerd op het gebied van data, maar we gaan vooral hands-on aan de slag!

Aan het eind van de minor weet jij het hoe en waarom van data omzetten naar waardevolle inzichten en heb je vooral veel praktijkonderzoek en opdrachten in samenwerking met het werkveld gedaan. Je hebt een netwerk opgebouwd en je hebt waardevolle kennis en ervaring opgedaan die je als young professional zeker op je CV kunt vermelden. Tot slot ben je ook nog eens bezig met toekomstgerichte onderwerpen.

In de minor Smart Cities staan real life cases, gastcolleges, inspirerende werkvormen en vooral veel zelf doen centraal. Studenten met diverse achtergronden gaan met elkaar aan de slag en leren van elkaar. Je leert bij deze minor waarde te creëren door middel van data, samen te werken in multidisciplinaire teams, je maakt kennis met technologische ontwikkelingen en je leert creatief en probleemoplossend te denken.

De minor Smart Cities laat je leren door je vooral in de praktijk aan de slag te laten gaan met concrete vraagstukken vanuit de Brainport regio. Hierbij krijg je inhoudelijk begeleiding door coaches met verschillende expertisegebieden. De coaches staan continu klaar om je verder te helpen binnen de onderwerpen die aansluiten op jouw interesses en om met je te sparren over je persoonlijke ontwikkeling.

Toetsing

De minor Smart Cities wordt twee keer per studiejaar aangeboden. Er kunnen per keer maximaal 35 studenten deelnemen. Alle HBO-bachelor studenten kunnen deelnemen aan de minor Smart Cities.

Voor de start van de minor wordt er een intakemoment met je ingepland, waarbij de inhoud, leerdoelen, didactiek en toetsing met je wordt besproken. We kijken dan gezamenlijk of er een match is tussen jou en de minor Smart Cities.

De minor staat in het teken van échte cases die je als groep oppakt. Om te meten of je aan het eind van de minor iets hebt geleerd vindt er een individueel assessment plaats. Ter ondersteuning van dit assessment lever je een portfolio in, waarin je laat zien hoe jij je tijdens de minor hebt ontwikkeld. Het assessment biedt je de mogelijkheid om je leerproces toe te lichten. De assessoren zullen vragen stellen om zo tot de conclusie te komen of je daadwerkelijk aan de leerdoelen van de minor voldoet.

Minorregeling
Je kunt hier de minorregeling downloaden. Het doel van de minorregeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

Contact

Heb je vragen over de inhoud van de minor? Neem dan contact op met Twan Arts en Pauline Schepers via

fec-minor-smartcities@fontys.nl