Kies op maat

Inloggen Menu

Our Brave New Minor

Our Brave New Minor is onderdeel van het Centre of Expertise ‘Our Brave New World’. Op aarde om speculatieve en alternatieve toekomstvisies te ontwikkelen voor de uitdagingen die onze maatschappij in de nabije (en niet zo nabije) toekomst het hoofd moeten bieden. Jij werkt een halfjaar mee aan het ontwikkelen van dit soort visies. Met als enige kaders: wat jij bedenkt bestaat nog niet en het breekt met bestaande paradigma’s. 

Een uitdagende taak. Daarom ben je in Our Brave New Minor geen student maar een collega. Als onderzoekende maker treed je toe tot een samenwerkingsverband waarin je kunt rekenen op de support van seniors en kunt voortbouwen op hun werk. Onderzoek beschouwen we bij Our Brave New Minor als een ontwerpproces; je verzamelt geen informatie om uitsluitend een kennisbasis op te bouwen, je duikt in een onderwerp om al onderzoekende tot een concrete vorm of oplossing te komen. Een prototype. Jouw tijd in Our Brave New Minor eindigt dus niet zozeer in een rapport, maar waarschijnlijker in een expositie die jouw project of change een podium geeft. 

Het werk dat je doet, is zeer relevant. Want in een wereld die steeds complexer wordt, gaan we problemen nog te vaak te lijf met oude methoden. Er is een grote behoefte aan nieuwe inzichten en invalshoeken. Wellicht ontwikkel jij een heel concreet project of product dat direct uitvoerbaar is. Maar belangrijker, wat jij bedenkt en maakt zet mensen aan het denken. Dat is het hogere doel. Het kan ook anders. En jij laat dat zien.

Ingangseisen

Succes hangt af van je motivatie: je pitcht vóór aanvang van Our Brave New Minor jouw idee, plan, wens of onderwerp. Je solliciteert als het ware voor een plek binnen deze minor. Jouw deelname aan challenge-based onderwijs vraagt minimaal om een goed begrip van de onderliggende uitdaging. Het is belangrijk dat je laat zien grip te hebben op je eigen intentie en dat je gemotiveerd bent om zelf de leiding te nemen in je ontwikkelproces. Wat de toelating beoogt is direct de standaard te zetten: ga je dit avontuur aan, weet dan waar je voor kiest.

Om in aanmerking te komen voor de minor verwachten we daarom een motivatiebrief van je. Wat is het maatschappelijke thema waar je mee aan de slag wilt, welke competenties wil je verder ontwikkelen en wat zijn je kwaliteiten die je in het Centre of Expertise kunt inzetten. Stuur je motiviatiebrief uiterlijk op 15 mei 2020 naar Jorge Alves Lino: j.alveslino@fontys.nl

Minorregeling
Je kunt hier de minor regeling downloaden. Het doel van de minor regeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minor regeling kunnen studenten rechten ontlenen.

Toetsing

De toetsing in Our Brave New Minor vindt continu en op proces plaats. Dat gebeurt in de meeste gevallen op formatieve wijze in wekelijkse bijeenkomsten door een team van coaches en vakdocenten. Op minimaal wekelijkse basis ontvang je tijdens de coachingsmomenten feedback, feedup en/of feedforward. 

De beoordeling geschiedt op drie dimensies en is holistisch van aard. Dat betekent dat we met het gehele team een democratisch en unaniem oordeel vellen over jouw prestaties gedurende de gehele minor. Dat doen we op basis van prestatie-indicatoren.