Kies op maat

Inloggen Menu

De sportconsulent; werken aan de ontwikkeling van beweegpotentie van jongeren in onderwijs, buurt en sportvereniging

Sportconsulent worden?

Heb jij visie op het ontwikkelen van een rijke ontwikkelomgeving voor het bewegende kind? Of wil je deze juist ontwikkelen? En ben jij de nieuwe, initiatiefrijke en ondernemende sportprofessional die oog heeft voor individuele talenten van kinderen en jongeren? Zie en benut jij de mogelijkheden die het onderwijs, de sportvereniging en de buurt bieden wanneer het gaat om het verbeteren van de onderlinge samenwerking met als doel: kinderen helpen hun sport en beweeg talent te ontwikkelen. Binnen deze minor is de praktijk leidend en zal je ondersteund worden in je opdracht d.m.v. theoretische onderbouwing en ervaring van professionals. Dat is waar deze minor over gaat!

Deze minor biedt je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een professional die de verbinding legt tussen en binnen; de buurt, het onderwijs en de sportvereniging en oog heeft voor de individuele sport- en beweegpotentie van kinderen en jongeren. Aan het eind van de minor weet je handig gebruik te maken van de kennis rondom talentherkenning en talentontwikkeling om visie te vormen op een rijke ontwikkelomgeving voor het bewegende kind/jongere.

De docenten van de minor staan voor je klaar om je bij te staan met kennis en ervaring waar jij als sportprofessional, combinatiefunctionaris of buurtsportcoach mee aan de slag kan.  

Leerdoelen

1) Je leert in een team én in samenwerking met professionals een project vorm te geven, voor te bereiden, uit te voeren, te evalueren en te presenteren, kortom veel verantwoordelijkheid.

2) Je bent in staat om recente theorieën en trends rondom buurt, onderwijs, sport en talentherkenning/ontwikkeling toe te passen in de praktijk.

3) Daarnaast ontwikkel je je op de vier focusgebieden ‘oriëntatie op de omgeving’, ‘organiserend vermogen’, ‘omgang met jonge mensen’ en ‘professionaliteit’. Deze zijn in competenties onderverdeeld:

Competenties

De minor is gebaseerd op het door de Task Force Combinatiefuncties ontwikkelde competentieprofiel. In de minor ontwikkel je onderstaande competenties verder:

 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Netwerken
 • Flexibiliteit
 • Plannen en organiseren
 • Motiveren en stimuleren
 • Laten leren en ontwikkelen
 • Inlevingsvermogen
 • Creativiteit
 • Initiatief
 • Professioneel handelen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie:

info@han.nl | T (024) 35 30 500 van 09.00 tot 16.30 bereikbaar | www.han.nl

Contactpersoon Jan Willem Teunissen
E-mail: janwillem.teunissen@han.nl

Inschrijven? Goed om te weten! Bij populaire minoren vindt 3 tot 4 weken na het open gaan van de inschrijvingen een loting plaats áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen. Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na drie weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.

Schrijf je op tijd in!

Let op: Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt ca. 3 weken), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.

Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

 

Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/

Ingangseisen

Een minor wordt pas interessant als deze aansluit op je opleiding en/of je beroepsprofiel, van het juiste niveau is en niet overlapt met je major.

Voor wie?
De minor is geschikt voor studenten:

 • Eerstegraads Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO) 
 • Sportkunde 
 • Andere sport- en beweeggerichte hbo-opleidingen

Voorwaarden voor deelname

Toestemming van je studentcoach om deel te nemen aan deze minor.

Voor studenten van andere sportgerichte hbo-opleidingen geldt dat eventueel een intakegesprek onderdeel vormt van de toelatingsprocedure. In dit intakegesprek wordt verkend in hoeverre de student beschikt over voldoende EVC’s en ambitie om de minor succesvol te volgen en af te sluiten.

Toetsing

Toetsing van deze minor gebeurt op de volgende wijze:

De toetsen in deze minor zijn:

 • Een symposium (verantwoording van professionele ontwikkeling)
 • De praktijkopdracht (door de opdrachtgever en de begeleider)
 • Een portfolio (over je eigen ontwikkeling)
 • Een tentamen (toepassen van kennis en vaardigheden)

Literatuur

Wordt verstrekt

Rooster

Binnen deze minor werken we als Sportbedrijf/Sportservicebureau. Dit houdt in dat we vijf dagen in de week bezig zijn met de gezamenlijke praktijkopdracht en het bijwonen van bijeenkomsten waarin we 1) kennis delen 2) evalueren en reflecteren op de professionele en persoonlijke ontwikkeling 3) werkveld bezoeken brengen. We zullen dan ook in overleg met jullie bepalen wanneer er bijeenkomsten/vergaderingen gepland worden. Ga er van uit dat dinsdag, woensdag en vrijdag centrale bijeenkomsten zijn. Overige tijd besteed je aan de praktijkopdracht.