Kies op maat

Login Menu

International Popculture

De minor Popcultuur geeft je de mogelijkheid om in 20 weken intensief te werken aan een project binnen de popcultuur. Je kunt zelf een project aandragen of meewerken aan een extern project dat door het projectbedrijf van de opleiding wordt aangeboden. Je kunt kiezen voor muziek of vormgeving of voor een cross over van beide richtingen. Je kan daarbij denken aan bandvorming, bouwen van een website, maken van een videoclip, de realisatie van een evenement etc...

In de periode ontwikkel je het concept en voert deze, al dan niet in samenwerking, binnen de Academie voor Popcultuur uit. Daarnaast neem je deel aan (gast)colleges, groepsoverleg, trainingen en werkplaatsen die aansluiten bij het project dat je gekozen hebt. Je wordt daarbij door docenten gecoacht.

Zelfstandig werken, zelf initiatief nemen zijn belangrijke eigenschappen die je moet hebben om je projecten te realiseren. Afhankelijk van je kennis en ervaring kun je kiezen voor een op maat gemaakt traject binnen de muziek, vormgeving en/of organisatie.

Je werkt gedurende 1 semester aan 2 of meer taken: het bedenken van een concept, het realiseren van een produkt, dienst of ontwerp, het in de buitenwereld uitvoeren van je project.

Leerdoelen

Je werkt tijdens je minor bij MINERVA Academie voor Popcultuur aan een project naar keuze waarbij je vooraf zelf je leerdoelen formuleert. Die leerdoelen leg je vast in je Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP).

Ingangseisen

Voor aanvang van de minor nodigen wij je uit om middels een intakegesprek te kijken of jouw verwachtingen ten aanzien van de minor overeenstemmen met wat de Academie te bieden heeft. Je werkt aan eigen projecten of kunt werken aan projecten die binnenkomen via externe opdrachtgevers.

Je moet je propedeuse behaald hebben.

Toetsing

Na afloop van een onderwijsblok (10 weken) vindt er een beoordeling plaats in de vorm van een assessment.

De minorstudent bepaalt zelf of hij zijn project in twee delen van ieder 10 weken wil laten beoordelen of dat hij er voor kiest om achteraf, dus na 20 weken, alle gevraagde competenties in een keer te laten beoordelen. Om te kunnen deelnemen aan het assessment moet de minorstudent een portfolio inleveren met bewijsmateriaal en feedback van zijn begeleiders. De assessmentcommissie bepaalt in een mondeling gesprek van 30 minuten of de gevraagde competenties kunnen worden toegekend.

Literatuur

Volgt na inschrijving.

Rooster

Het gaat om voltijd onderwijs