Kies op maat

Inloggen Menu

International Popculture

De minor Popcultuur geeft je de mogelijkheid om in 20 weken intensief te werken aan een project in de popcultuur. Je kunt zelf een project aandragen of meewerken aan een project van een medestudent of organisatie buiten de opleiding. Je bent een artistieke maker in de muziek of vormgeving in de breedste zin van het woord.. Je kan daarbij denken aan bandvorming, bouwen van een website, maken van een videoclip, de realisatie van een evenement etc...

In de periode ontwikkel je het concept en voert deze, al dan niet in samenwerking, binnen de Academie voor Popcultuur uit. Daarnaast neem je deel aan (gast)colleges, groepsoverleg, trainingen en labs die aansluiten bij het project dat je gekozen hebt. Je wordt daarbij door docenten gecoacht.

Zelfstandig werken en zelf initiatief nemen zijn belangrijke eigenschappen die je moet hebben om je projecten te realiseren. Afhankelijk van je kennis en ervaring bedenk je een project dat zo goed mogelijk bij je past.

Je werkt gedurende 1 semester aan meerdere kerntaken: het bedenken van een concept, het realiseren van een product, dienst of ontwerp, het in de buitenwereld uitvoeren van je project.

Leerdoelen

Je werkt tijdens je minor bij MINERVA Academie voor Popcultuur aan een project naar keuze waarbij je vooraf zelf je leerdoelen formuleert. Die leerdoelen leg je vast in je Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP).

Ingangseisen

Voor aanvang van de minor nodigen wij je uit om middels een intakegesprek te kijken of jouw verwachtingen ten aanzien van de minor overeen komen met wat de Academie te bieden heeft.

Je moet je HBO propedeuse behaald hebben.

Literatuur

Volgt na inschrijving.

Rooster

Het gaat om voltijd onderwijs

Toetsing

Na afloop van een semester vindt er een beoordeling plaats in de vorm van een assessment.

De minorstudent laat alle gevraagde competenties in een keer beoordelen. Om te kunnen deelnemen aan het assessment moet de minorstudent een portfolio inleveren met bewijsmateriaal en feedback van zijn begeleiders. De assessmentcommissie bepaalt in een mondeling gesprek van 30 minuten of de gevraagde competenties kunnen worden toegekend.