Kies op maat

Inloggen Menu

Honoursminor Master je Onderzoeksvaardigheden

Tijdens de minor ga je op een gevorderd niveau aan de slag met onderzoek en ontwikkel je je onderzoekskwaliteiten. Je werkt met name aan onderzoeksvaardigheden binnen de gezondheidszorg. Je geneert kennis, inzichten en producten die bijdragen aan het oplossen van concrete problemen en aan de verbetering en innovatie van de beroepspraktijk. De paramedicus komt immers geregeld problemen tegen waarbij routines en standaardoplossingen niet toereikend zijn en die op een evidence based manier opgelost moeten worden.

Rond je de minor succesvol af dan ben je goed voorbereid op je afstudeeronderzoek en op een eventuele vervolg (master)opleiding.

Leerdoelen

Het programma bestaat uit onderzoeksmethodieken, gevorderde statistiek, wetenschappelijk argumenteren, en (medische) ethiek. De opgedane kennis uit de theoretische vakken pas je toe tijdens het zelfstandig uitvoeren van een onderzoek. Voor dit onderzoek schrijf je in de eerste periode een onderzoeksopzet en in de tweede periode een onderzoeksverslag.

Ingangseisen

Instapvoorwaarden

  • Je hebt je propedeuse behaald.
  • Je hebt 45 EC uit de hoofdfase behaald bij aanvang van de minor.

De selectieprocedure bestaat uit drie stappen:

  1. Schrijf een sollicitatiebrief waarin je je motivatie en geschiktheid voor deelname aan de honoursminor Onderzoeksvaardigheden toelicht. Bij de brief voeg je:
    - je CV;
    - aanbevelingen van je mentor;
    - een bijlage waaruit je affiniteit met wetenschappelijk onderzoek blijkt. (Denk aan  producten van relevante vakken (poster/factsheet etc) en/of cijfers).

  2. De deadline van de eerste plaatsingsronde voor de Nederlandstalige minor (semester 1) is eind april en voor de Engelstalige minor (semester 2) eind november.  Je kunt je sollicitatiebrief sturen naar Ruurd Visser, ru.visser@pl.hanze.nl. Aanmelden na de deadline is mogelijk mits het maximaal aantal deelnemers nog niet is bereikt tijdens de eerste plaatsingsronde.

  3. Na selectie op basis van de brieven volgt, indien nodig, selectie op basis van een sollicitatiegesprek. Je ontvangt de uitslag van de selectie via de mail.

Rooster

Wordt aan de start van de module gepubliceerd.

Toetsing

  • Tentamen
  • Presentatie
  • Verslag
  • Assesment (mondeling)