Kies op maat

Inloggen Menu

Honoursminor Buiten kaders denken

Ambitie, lef en durf, dat heb je in ieder geval nodig voor de Minor Buiten Kaders Denken.

​In de Minor Buiten Kaders Denken werk je aan een eigen ontwikkelproject waarin je een product gaat ontwikkelen. In dit project heb je verschillende rollen: ​je bent projectleider, productontwikkelaar en tevens ben je lid van de community met andere studenten en coaches waarin je samen optrekt en meekijkt en meedenkt met elkaar. Of je nu een technische, bedrijfskundige, sociale of kunstzinnige bachelor doet, deze honoursminor daagt je uit aan de slag te gaan met een idee waarmee jij in je werkveld of in de samenleving het verschil wilt maken.

 

Leerdoelen

Pionieren: ontwikkelproject

Je gebruikt jouw talenten om een innovatief idee verder uit te werken. Dat kan iets in je eigen vakgebied of je studie zijn, maar ook iets waarmee je de samenleving een stukje beter wilt maken.

Die uitwerking kan van alles opleveren: een slimmere werkmethode of een prototype voor een nieuw product, een advies voor een gemeente over het groenbeleid in de wijk, een spel voor jongeren met een LVB om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, een bedrijfsplan voor een eigen bedrijf, een conferentie over de positieve effecten van kunst op de gezondheid of een training over multicultureel samenleven.

Het ontwikkelproject gaat uit van jouw ambitie: je (toekomstig) werkdomein verbeteren/vernieuwen. Maar ook jouw drive om je talent in te zetten en het project te laten slagen is belangrijk. ​Gedurende de minor is het zicht krijgen op en het inzetten van jouw talenten een belangrijk onderdeel van het traject. Je krijgt in het ontwikkelproject individuele coaching van coaches en feedback van professionals en medestudenten.

Voorbeeld - Cursus mindfulness voor studenten
Lukas Hummel, vierdejaars student Social Work, ontwikkelde een cursus Mindfulness voor studenten van de Hanzehogeschool binnen de honoursminor Buiten kaders denken. Nieuwsgierig? Lees hier zijn verhaal.

Aanjagen: Management en beleid

Je wilt iets bereiken met jouw ontwikkelingsproject. Op basis van je project verdiep je je in literatuur over beleid en kwaliteit in organisaties, projectmanagement en zelfmanagement. Je maakt een planning om je project tot uitvoer te brengen en budgetteert het aantal uren dat je eraan kunt besteden. Verder ontwikkel je beleids- en kwaliteitscriteria voor je project.

Verbinden: Community

De community bestaat uit je medestudenten en je coaches. Deze groep is je inspiratiebron en terugvalbasis, je klankbord en je critical friend, je expertpanel en je beoordelaars. Samen bepalen jullie ieders inbreng en de werkvormen.

Voorbeeld - Module Social Media
Manon van der Meulen, Social Work - deeltijd, ontwikkelde een module Social Media voor mensen met een licht verstandelijk beperking en gedragsstoornissen. "Ik kreeg de kans mijn cliënten iets te geven waar ze écht iets aan hebben."

Ingangseisen

Toelating
  • je hebt een idee of plan waarmee je in het werkveld of de samenleving een verandering wilt bewerkstelligen.
  • je kunt je motivatie voor deelname mondeling en/of schriftelijk presenteren
  • je wilt daadwerkelijk invulling geven aan SHARE YOUR TALENT. MOVE THE WORLD
Selectiecriteria
  • enthousiast, innovatief en creatief;
  • willen experimenteren;
  • duurzame oplossingen zoeken voor beroepsgerichte problemen;
  • de eigen kwaliteiten en beperkingen kennen;
  • samenwerken in multidisciplinaire teams.

Let op! Deze minor is speciaal voor bachelorstudenten die extra uitdaging willen en de ruimte en vrijheid om het eigen leren vorm te geven, aankunnen. Voor deze minor is je idee belangrijker dan je gemiddelde cijfer!

Er kunnen maximaal 30 studenten deelnemen aan de minor.

Rooster

Op maandag in semester 1 en bij voldoende belangstelling (minimaal 15 studenten) ook in semester 2.

Toetsing

Integrale toets

Cursussen

Ontwikkelingsproject - 20 EC

Management en beleid -  5 EC

Community - 5 EC

Aanvullende informatie

Meer weten?

Wil je meer weten over de minor? Neem dan contact opnemen met één van de coördinatoren:

Marian Hoogsteen: telefoon 050-5953382, mail: m.t.hoogsteen@pl.hanze.nl

 

Aanmelden

Stuur jouw idee over een ontwikkelingsproject met aanbevelingsbrief van je ​begeleider of een andere docent naar onderstaand mailadres: sasshonours@org.hanze.nl. Je ontvangt dan op korte termijn een uitnodiging voor een ​startgesprek.