Kies op maat

Inloggen Menu

Eventmanagement

Het belang van events wordt steeds groter. Dat geldt voor kleine en grote evenementen, voor zakelijke events zoals een congres, maar ook vor publieksevenementen zoals de opening van het Groninger Forum aan de Grote Markt, het European Songfestival in Nederland, de marathon van Rotterdam, Bevrijdingsfestival of Paradigm...Het evenement heeft als marketingsinstrument sterk aan betekenis gewonnen, de vraag naar gekwalificeerde eventmanagers is in snel tempo gegroeid. Het professioneel organiseren en leiding geven aan een evenement,oftewel, eventmanagement, is een vak geworden.

Aantrekkingskracht

Events oefenen een sterke aantrekkingskracht uit, spelen in op de beleving van de bezoeker, kunnen een gemeenschap meeslepen, de bewustwording verhogen of een organisatie of activiteit op de kaart zetten. Ze zijn onderdeel geworden van de hedendaagse maatschappij. Ook bedrijven hebben events aangegrepen om commerciële doelstellingen te realiseren.

De minor

Elk event is uniek, je hebt maar één kans het tot een succes te maken. Dat is de uitdaging, maar ook wat het succes ervan zo kwetsbaar maakt. Elk event kent andere scenario’s en valkuilen. De minor richt zich op het managen van al die zaken die een projectmatig karakter dragen: een unieke opgave, begrensd in tijd en middelen. In verschillende fases wordt tijdens de minor Eventmanagement het organiseren van een event doorgenomen. De minor besteedt aandacht aan theorie en praktijk; we trainen je in de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om events tot een goed einde te brengen.

Tijdens de minor werk je in een groep van vier of vijf studenten. Samen ben je verantwoordelijk voor de organisatie van twee events: een event-in-opdracht én een zelf bedacht event.
Deze twee events bereid je gelijktijdig voor.

Bestaand event voor externe opdrachtgever

Bij het event-in-opdracht ‘adopteert’ een groep als het ware een event of een deel/project van dat event. Vaak is dat een bestaand event, of in ieder geval een event waarvan het idee al op de plank ligt, nu moet het nog uitgevoerd worden. Je werkt in opdracht van een extern bedrijf of organisatie. De groep opereert zelfstandig, met als stuurgroep een coach vanuit de Hanzehogeschool én de opdrachtgever. Gedurende de uitvoering leg je als groep wekelijks aan zowel de coach als de opdrachtgever verantwoording af, procesmatig en inhoudelijk. Voorbeelden van deze events zijn: Bax-bier Amateur Brouwwedstrijd, Kings of Core dance festival, Battle of the North Crossfit, Kinder Filmfestival, Open Dag van de NS, Nieuwjaarscongres Martini Ziekenhuis, de Kardinge Obstacle Run, Festival Hongerige Wolf...

Nieuw Event zelf bedacht

De groep bedenkt zelf een event from scratch. Dat betekent brainstormen en creatieve ideeën uitwerken, om binnen enkele weken tot een projectplan te komen. Jullie zelf bedachte event pitch je voor een externe onafhankelijke jury, die vervolgens een go of no-go geeft. Voorbeelden van deze events zijn: de Colour Run van Grunn, Drive-in bioscoop, Wereldrecord Gronings volkslied op de Grote Markt, Congres StudieStress, Comedy Night, Make-a-wish festival, the Great Family Cook Off, Running Dead Obstacle Run, Noorderjam Music Session, Nieuwjaarsduik...

Theorie en praktijk 

Vanaf het begin van de minor begin je met de voorbereidingen van de twee events. Tijdens het eerste kwartaal van de minor vinden alle colleges plaats. Voor sommige vakken maak je een tentamen, voor andere vakken geldt een opdracht die je individueel of als groep uitwerkt in een plan of een verslag. Voorbeelden van vakken zijn: Eventmanagement, Projectmanagement, Leiderschap, Risicomanagement, Managementaccounting, Communicatie en Eventmarketing.

Het tweede kwartaal is vooral praktijkgericht, je richt je dan op de uitvoering van de twee events.

Ingangseisen

De minor is geschikt voor studenten die hun propedeuse reeds behaald hebben.

Literatuur

Wordt aan het begin van het semester bekend gemaakt.

Rooster

Wordt aan het begin van het semester bekend gemaakt. 

Toetsing

- Twee events

- Tentamens en schriftelijke opdrachten

Aanvullende informatie

Deze module is voltijdonderwijs gedurende een semester.

In tegenstelling tot wat in het informatieblok rechts staat, zijn de onderwijsperiodes van:

  • de tweede week van september t/m eerste week van februari (semester 1)
  • de tweede week van februari t/m eerste week van juli (semester 2)