Kies op maat

Login Menu

Recht & Overheid

Lijkt het je leuk bij een gemeente of een provincie te werken? Of als rechtshulpverlener juist tegen de overheid? Ben je goed in staats- en bestuursrecht? Ben je maatschappelijk betrokken en wil je verschil maken als het gaat om bijvoorbeeld vluchtelingen, ondernemerschap en leefbaarheid? Ben je zelfstandig, integer en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Kan je ermee leven dat er niet één antwoord is op een vraag? Dan is Recht en Overheid de juiste minor voor jou!

In de verschillende vakken van de minor wordt (het recht van) de overheid vanuit verschillende standpunten belicht. De minor heeft bestuurskundige elementen (Recht decentrale overheden en beleid en bestuur), staatsrechtelijke elementen (recht decentrale overheden), algemeen bestuursrechtelijke elementen (bestuursrecht capita selecta en publiekrecht in context), bijzonder bestuursrechtelijke elementen (omgevingsrecht) en internationaal rechtelijke elementen (internationaal bestuursrecht). Verder komen ethiek en mediation aan de orde. Al deze vakken zijn nauw met elkaar verbonden en geven de basis die je nodig hebt om het te maken in een publiekrechtelijke omgeving.

Voor de Integrale Opdracht ga je je met een klein groepje buigen over een echt bestaand ("real-life") probleem bij de overheid zoals bijvoorbeeld een gemeente. Over de twee blokken van de specialisatie ga je onderzoeken hoe je opdrachtgever het beste het probleem kan aanpakken. Je bevindingen komen in een rapport dat je vervolgens aan je opdrachtgever presenteert. Zo wordt er een leeromgeving gecreëerd waarbij docenten, het werkveld en jij nauw met elkaar samenwerken. Centraal staan vraagstukken uit de regio.

Na de minor zijn er voldoende stage en afstudeerplekken op uiteenlopende plekken. De minor, je stage en je afstudeeropdracht maken dat je je na afstuderen goed kunt onderscheiden op de arbeidsmarkt. Bij de overheid is behoefte aan goed opgeleid, betrokken en verantwoordelijk personeel. Er zijn veel voorbeelden van studenten die direct na het afstuderen aan het werk konden.   

 

Aanvullende informatie

Voor vragen over de inhoud van de minor kun je contact opnemen met de docent. Voor overige vragen kun je contact opnemen met het Hanze Informatie

CentrumHanze Studiekeuzeadvies

studiekeuzeadvies@org.hanze.nl

Ingangseisen

Ingeschreven staan bij een opleiding HBO Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening

Toetsing

Schriftelijke toetsing en opdrachten.