Kies op maat

Inloggen Menu

Leraar Basisonderwijs

Leraar Basisonderwijs

Leraar basisonderwijs (minor zonder instapvoorwaarden)

Vind je het leuk om met groepen kinderen te werken en ben je geïnteresseerd in het onderwijs? Overweeg je om zelf de overstap naar het basisonderwijs te maken? Of wil je gewoon weten hoe schooldagen er voor kinderen écht uitzien? Volg de minor leraar basisonderwijs en ontdek of je meester of juf wilt worden!

De minor in het kort

De minor bestaat uit het volgen van verschillende onderwijseenheden uit het eerste half jaar van de deeltijdopleiding tot leraar basisonderwijs.

Na de minor kun je ervoor kiezen om de pabo deeltijd in zijn geheel af te ronden. Dat betekent dat je binnen anderhalf tot twee jaar als leraar voor de klas staat. Hierbij kun je lesgeven aan alle groepen in het primair onderwijs, speciaal (basis)onderwijs, speciaal voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs in Nederland. Met de toenemende vraag naar leraren is de kans op een baan groot. Je kunt starten met het vervolg van de opleiding wanneer je in het bezit bent van je bachelordiploma.

Meer informatie over de opleiding leraar basisonderwijs kun je vinden op onze website: 

https://www.hanze.nl/nl/opleidingen/deeltijd/bachelor/opleiding-leraar-basisonderwijs-pabo-verkort

Heb je vragen over de minor dan kun je contact opnemen met de Pedagogische Academie via e-mail: pedagogischeacademie@org.hanze.nl.

Zie ook de https://catalogue.hanze.nl/?_gl=1%2a1ajjkq2%2a_gcl_aw%2aR0NMLjE1ODcwMjM1NDMuRUFJYUlRb2JDaE1Ja2Y3VnNidnM2QUlWbHV2dENoMFJ1d3FsRUFBWUFpQUFFZ0pMOXZEX0J3RQ..&_ga=2.31141693.38218794.1615190803-1905428814.1615190803

 

 

 

Leerdoelen

Je werkt aan de competenties die je nodig hebt als leraar basisonderwijs. Deze liggen op het pedagogische, didactische, organisatorische en vakinhoudelijke vlak. Je krijgt allerlei vakken die ook in het basisonderwijs worden gegeven: Nederlands, rekenen, kunst & cultuur, science en mens & samenleving. Overkoepelend krijg je pedagogiek, didactiek en ontwikkelingspsychologie en om ook echt voor de klas te kunnen staan, krijg je klassenmanagement en instructie geven.

Werkplekleren is integraal onderdeel van de minor vanaf periode 1. Zo ervaar je al in de minorperiode hoe het is om als professional in het basisonderwijs werkzaam te zijn.

Ingangseisen

Behaalde bachelor propedeuse.

De minor staat open voor 3de- en 4de-jaars studenten van alle bacheloropleidingen in Nederland. Uitgesloten zijn studenten van de opleiding tot leraar basisonderwijs (4-jarige variant).

Rooster

Het lesrooster en tentamenrooster worden geplaatst via MijnHanze.nl. Het lesrooster vind je onder de tegel Rooster. Het tentamenrooster bij praktische informatie/jaarplanning onder tegel Weten en Regelen student. Tentamens kunnen worden gepland op de avond of elders in de week.

Inschrijving op cursussen en alle toetsen is verplicht in Osiris. Geen inschrijving is geen deelname aan de toetsen.

Toetsing

Zie rooster.

Aanvullende informatie

Je kunt de minor volgen in het eerste of tweede semester van het studiejaar.

De lesdagen zijn te vinden op de website. Studenten hebben zowel lessen met minorstudenten als lessen met studenten van de pabo deeltijd.

In de eerste periode volg je 2 dagen onderwijs, daarbij loop je 5 weken één dag per week je oriëntatiestage. In de tweede periode volg je één dag onderwijs en één dag stage in de week.

Het is belangrijk dat je de hele week beschikbaar bent, aangezien vooraf nog niet bekend is op welke dag je gaat stagelopen.

De zelfstudie naast de lesdagen is ongeveer 20 uur per week.